Skip to main content
Piri-piri garnalen met tomatensalsa
Piri-piri garnalen met tomatensalsa

Piri-piri garnalen met tomatensalsa

met rodepestorijst en frisse kruidensaus

Pesto rosso komt oorspronkelijk uit Sicilië, Italië, en wordt ook wel "pesto alla siciliana" genoemd.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Witte langgraanrijst

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Citroen

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

20 gram

Rode pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten)

1.5 tl

Piri-pirikruiden

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2905 kJ
Energie (kcal)694 kcal
Vetten30.3 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten82.3 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels7.6 g
Eiwitten20.1 g
Zout1.4 g
Potassium442.6 mg
Calcium26.8 mg
Iron0.7 mg

Benodigdheden

Pan
Kleine kom
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Rijst koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. 
  • Snijd de paprika in dunne reepjes en de tomaat in blokjes.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten.
  • Giet daarna af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat de rijst uitstomen.
Snijden
2
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de verse kruiden fijn.
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de knoflook, de helft van de verse kruiden en per persoon: 1/4 tl citroenrasp, 1/2 el water en het sap van 1 citroenpartje. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
Garnalen bakken
3
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui en paprika 3 - 4 minuten. 
  • Voeg de garnalen en de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en bak 3 minuten, of tot de garnalen roze zijn. 
  • Meng in een saladekom de tomaat, de overige verse kruiden en extra vierge olijfolie naar smaak. Breng goed op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng, vlak voor serveren, de pesto en zwarte balsamicoazijn door de rijst. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de rijst smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst over diepe borden en verdeel alles erover.
  • Serveer de salsa over de borden en besprenkel met de saus. Garneer met de eventuele overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders