Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.
Door het winterweer hebben we de courgette in dit recept vervangen door champignons.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
250 gram
Rode cherrytomaten
125 gram
Champignons
180 gram
Penne
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)220 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
2 tl
Paprikapoeder
100 ml
Kookroom
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de champignons in plakken.
Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignons, de cherrytomaten en 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 4 minuten.
Voeg het kipgehakt toe en bak in 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de penne over de borden. Schep de saus met groenten en kipgehakt erover.