HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne Met Kipgehakt In Roomsaus
topBanner
Penne met kipgehakt in roomsaus

Penne met kipgehakt in roomsaus

met champignons en cherrytomaten

Lees meer

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Door het winterweer hebben we de courgette in dit recept vervangen door champignons.

Labels:FamilieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

125 gram

Champignons

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

220 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

2 tl

Paprikapoeder

100 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)729 kcal
Energie (kJ)3051 kJ
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd10.3 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers12.5 g
Vezels8 g
Eiwitten36 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten. Snijd de champignons in plakken.

2

Kook de penne, afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel. Voeg de ui en knoflook toe en fruit 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de champignons, de cherrytomaten en 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 4 minuten.

3

Voeg het kipgehakt toe en bak in 5 minuten los op middelhoog vuur. Voeg daarna de kookroom toe en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de penne over de borden. Schep de saus met groenten en kipgehakt erover.