HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPatatas Bravas Met Rundermerguezworstjes
topBanner
Patatas bravas met rundermerguezworstjes

Patatas bravas met rundermerguezworstjes

Met geroosterde Turkse pepers en aïoli

Lees meer

In Spanje eten ze patatas bravas als tapas met allerlei andere kleine gerechtjes ernaast. Vandaag combineer je deze krokante aardappeltjes met pittige tomatensaus met kruidige merquezworstjes en geroosterde Turkse groene pepers in zout. De bereidingswijze van deze milde pepers is afgeleid van pimentos de padron, een ander bekend tapasgerecht.

Labels:Original
Allergenen :SojaMosterdSelderijEi

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

3 tl

Paprikapoeder

400 gram

Turkse groene peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Passata

4 stuk(s)

Rundermerguezworstje

(BevatSoja, Mosterd, SelderijKan bevattenGluten, Ei)

2 el

Aïoli

(BevatMosterd, Ei)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3535 kJ
Energie (kcal)845 kcal
Vetten49.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout0.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Oven
Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven op 220 graden. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 – 2 cm. Meng in een kom de aardappelen met 1/2 el olijfolie per persoon, het paprikapoeder, peper en zout. Verhit een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelen 25 – 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om.

2

Leg de Turkse groene pepers op een bakplaat met bakpapier en meng met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met ruim zout. Zet de bakplaat met pepers in de oven en bak 10 – 15 minuten, of totdat ze donker beginnen te worden. Schep halverwege de baktijd om.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauspan op middelhoog vuur. Bak de rode peper en knoflook 2 – 3 minuten. Verlaag het vuur, schenk de tomatenpassata erbij en laat 5 minuten zachtjes doorkoken tot een dikke saus. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de merguezworstjes in 8 – 10 minuten op middelmatig vuur rondom bruin.

6

Verdeel de Turkse pepers en de merguezworstjes over de borden. Serveer met de patatas bravas, pittige tomatensaus en een flinke lepel aïoli.