Pastaschotel met gehakt en Griekse twist
Pastaschotel met gehakt en Griekse twist

Pastaschotel met gehakt en Griekse twist

met courgette, puntpaprika en feta

Dit recept is geïnspireerd op Griekse pastitsio - het lijkt op lasagne, maar smaakt totaal anders! Met kaneel, oregano en feta zet je vandaag een pastaschotel op tafel die gegarandeerd verrast.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

180 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

½ piece

Romano pepper

¼ can

Tinned cherry tomatoes

⅓ sachet(s)

Dried oregano

0.48 teaspoon

Ground cinnamon

100 g

Beef mince with kofta seasoning

Tomato paste

40 g

Feta

(Contains Milk)

50 g

Organic sour cream

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories959 kcal
Energy (kJ)4013 kJ
Fat44 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate85 g
Sugar20 g
Dietary Fiber6.3 g
Protein52 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Pasta koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle pasta, maar gebruik 2/3 deel. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade of soep verwerken.

Snijden en fruiten
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, de gedroogde oregano en de kaneel 2 minuten.

Bakken
3

Voeg de courgette, cherrytomaten in blik, knoflook en de rode puntpaprika toe aan de wok of hapjespan en roerbak 8 - 10 minuten. Voeg vervolgens het gekruid rundergehakt toe en bak in 5 minuten los. Voeg in de laatste 2 minuten de tomatenpuree en 50 ml kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Saus mengen
4

Verkruimel ondertussen de feta boven een kom. Voeg de zure room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Gehaktschotel maken
5

Meng 1/4 van het zure-roommengsel door de penne en verdeel de penne over een ovenschaal. Verdeel de gehaktsaus erover en eindig met de rest van het zure-roommengsel. Bak de gehaktschotel 10 - 15 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gehaktschotel over de borden.