HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPastaschotel Met Gehakt En Griekse Twist
topBanner
Pastaschotel met gehakt en Griekse twist

Pastaschotel met gehakt en Griekse twist

met courgette, puntpaprika en feta

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op Griekse pastitsio - het lijkt op lasagne, maar smaakt totaal anders! Met kaneel, oregano en feta zet je vandaag een pastaschotel op tafel die gegarandeerd verrast.

Labels:Familie
Allergenen :TarweGlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Penne

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenSoja)

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

⅔ zakje(s)

Gedroogde oregano

0.99 tl

Gemalen kaneel

200 gram

Rundergehakt met köftekruiden

(Kan bevattenSoja, Tarwe, Eieren, Mosterd, Selderij, Gluten)

⅔ pot(s)

Tomatenpuree

75 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)959 kcal
Energie (kJ)4013 kJ
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels6.3 g
Eiwitten52 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Kom
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 8 - 10 minuten. Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle pasta, maar gebruik 2/3 deel. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade of soep verwerken.

2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd in dunne reepjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, de gedroogde oregano en de kaneel 2 minuten.

3

Voeg de courgette, cherrytomaten in blik, knoflook en de rode puntpaprika toe aan de wok of hapjespan en roerbak 8 - 10 minuten. Voeg vervolgens het gekruid rundergehakt toe en bak in 5 minuten los. Voeg in de laatste 2 minuten de tomatenpuree en 50 ml kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verkruimel ondertussen de feta boven een kom. Voeg de zure room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

5

Meng 1/4 van het zure-roommengsel door de penne en verdeel de penne over een ovenschaal. Verdeel de gehaktsaus erover en eindig met de rest van het zure-roommengsel. Bak de gehaktschotel 10 - 15 minuten in de oven.

6

Verdeel de gehaktschotel over de borden.