HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPastasalade Met Gemarineerde Grillkaas
topBanner
Pastasalade met gemarineerde grillkaas

Pastasalade met gemarineerde grillkaas

in honing en tijm

Week zonder Vlees
Lees meer

Minder vlees eten is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de planeet. Wist je dat één week geen vlees eten gelijk staat aan het besparen van 52 kilometer autorijden?

Labels:Lekker snelVeggieKlimaatbewustNieuw
Allergenen :Melk (inclusief lactose)TarweGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

200 gram

Witte grillkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

150 gram

Orzo

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenMosterd, Soja, Lupine, Eieren)

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ zakje(s)

Gedroogde tijm

½ stuk(s)

Citroen

1 el

Honing

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)808 kcal
Energie (kJ)3379 kJ
Vetten37.48 g
waarvan verzadigd23.5 g
Koolhydraten78.43 g
waarvan suikers23.7 g
Vezels7.62 g
Eiwitten35.8 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel. Kook de orzo, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af in een vergiet (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
  • Snijd de komkommer in blokjes.

Tip: Eet je de orzo liever lauw? Spoel die na het koken dan af met water.

2
  • Meng de ui, knoflook en cherrytomaten in een ovenschaal met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1tl zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de cherrytomaten 15 minuten in de oven.
  • Snijd de peterselie fijn.
3
  • Snijd de grillkaas in 3 plakken per persoon.
  • Meng in een grote saladekom de honing, tijm en het sap van 1/4 citroen per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Marineer de grillkaasplakken in het honing-tijmmengsel.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas 1 minuut per kant. De grillkaas is klaar als hij mooi goudbruin is.

Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

4
  • Voeg bij de overgebleven honing-tijmmarinade 2/3 van de peterselie en 1 tl extra vierge olijfolie per persoon toe. Meng goed door elkaar.
  • Voeg de ui, knoflook, cherrytomaten, orzo en komkommer toe aan de kom en meng goed door.
  • Serveer de pastasalade in een diep bord. Leg de grillkaasplakjes erbovenop. Garneer met de overige bladpeterselie.