BestellenCadeaubon
Pasta pesto met courgette en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met courgette en mozzarella

Pasta pesto met courgette en mozzarella

met basilicum en peterselie

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Courgette

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

¼ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)925 kcal
Energie (kJ)3869 kJ
Vetten54.3 g
waarvan verzadigd13.6 g
Koolhydraten74.6 g
waarvan suikers7.4 g
Vezels6.4 g
Eiwitten28.5 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Conchiglie koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de verse kruiden fijn. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Saus maken
2
  • Meng in een kom de pesto met de helft van de verse kruiden en per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.
  • Snijd de courgette in dunne plakken.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Pasta afmaken
3
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan, voeg de conchiglie en de pesto toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Scheur de mozzarella in grove stukken.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta met courgette over de borden.
  • Verdeel de mozzarella over de conchiglie en garneer met de overige verse kruiden.