.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Rode paprika
1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Sjalot
5 gram
Vers basilicum
200 gram
Halloumi
(BevatMelk (inclusief lactose))180 gram
Spaghetti
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)2 tl
Italiaanse kruiden
200 gram
Passata
3 el
Olijfolie
2 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de rode paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en daarna in blokjes. Meng in een ovenschaal de paprika en courgette met 1/2 el olijfolie per persoon en 1/2 tl Italiaanse kruiden per persoon. Dek de ovenschaal losjes af met aluminiumfolie en rooster de paprika en courgette 25 - 30 minuten in de oven. Verwijder het aluminiumfolie na 20 minuten.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de sjalot. Hak het basilicum grof. Snijd de halloumi in plakken van 1 cm dik.
Kook de spaghetti in de pan met deksel, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, sjalot en 1 tl Italiaanse kruiden per persoon 2 minuten. Blus af met per persoon 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water en de passata. Verlaag het vuur en laat 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de geroosterde paprika in hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de hapjespan met passata. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op gemiddeld vuur.
Verhit vlak voor serveren 1/4 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de halloumi 2 – 3 minuten per kant (zie TIP). Meng de spaghetti door de paprikasaus.
Verdeel de spaghetti over de borden, leg de halloumi erop en garneer het geheel met het basilicum.