BestellenCadeaubon
Parelcouscous in tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous in tomatensaus

Parelcouscous in tomatensaus

Met buffelmozzarella en bospaddenstoelenpesto

QUICK & EASY

Vandaag maak je een tomatensaus van cherrytomaatjes. Dat ze kleiner zijn, betekent niet dat ze minder smaak hebben dan gewone tomaten - integendeel zelfs! De bospaddenstoelenpesto maakt de zoete tomatensaus lekker hartig. Door deze twee uitgesproken smaken te combineren maak je in een handomdraai een heerlijke saus.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

½ tl

Gedroogde oregano

60 gram

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten Pinda's, Selderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 stuk(s)

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3297 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers3.7 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

cherrytomaten
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er het bouillonblokje boven. • Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de rode cherrytomaten. • Kook de parelcouscous 11 – 12 minuten in de pan met bouillon en giet af.

bakken
2

• Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan op hoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. • Voeg de cherrytomaten, de gedroogde oregano, peper en zout toe en roerbak 4 – 5 minuten.

bakken
3

• Scheur de buffelmozzarella in grove stukken. • Voeg de parelcouscous, de bospaddestoelenpesto, peper en zout toe aan de hapjespan met tomaat en schep goed om.

bakken
4

• Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de buffelmozzarella.