HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconParelcouscous In Tomatensaus
topBanner
Parelcouscous in tomatensaus

Parelcouscous in tomatensaus

Met buffelmozzarella en bospaddenstoelenpesto

QUICK & EASY
Lees meer

Vandaag maak je een tomatensaus van cherrytomaatjes. Dat ze kleiner zijn, betekent niet dat ze minder smaak hebben dan gewone tomaten - integendeel zelfs! De bospaddenstoelenpesto maakt de zoete tomatensaus lekker hartig. Door deze twee uitgesproken smaken te combineren maak je in een handomdraai een heerlijke saus.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :GlutenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

500 gram

Rode cherrytomaten

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenKan bevattenLupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 tl

Gedroogde oregano

125 gram

Buffelmozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(BevatMelk (inclusief lactose), NotenKan bevattenPinda's, Selderij)

Zelf toevoegen

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 stuk(s)

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3297 kJ
Energie (kcal)788 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd19.9 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers3.7 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout2.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en verkruimel er het bouillonblokje boven. • Pers de knoflook of snijd fijn en halveer de rode cherrytomaten. • Kook de parelcouscous 11 – 12 minuten in de pan met bouillon en giet af.

2

• Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan op hoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut. • Voeg de cherrytomaten, de gedroogde oregano, peper en zout toe en roerbak 4 – 5 minuten.

3

• Scheur de buffelmozzarella in grove stukken. • Voeg de parelcouscous, de bospaddestoelenpesto, peper en zout toe aan de hapjespan met tomaat en schep goed om.

4

• Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de buffelmozzarella.