Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
170 gram
Witte langgraanrijst
1 tl
Garam masala
1 stuk(s)
Courgette
2 stuk(s)
Varkensworst met paprika en amandel
(BevatNoten)2 tl
Vadouvan
(BevatMosterd)2 tl
Geel mosterdzaad
(BevatMosterd)10 gram
Amandelschaafsel
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)100 gram
Volle yoghurt
(BevatMelk (inclusief lactose))3 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en spoel met koud water. De rijst mag afkoelen.
Meng ondertussen in een kleine kom per persoon 1/2 tl garam masala en 1/2 el olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Halveer de courgette in de lengte en snijd kruislings in. Leg de courgettebootjes in een ovenschaal en smeer ze in met de garam masala-olie. Bak de courgettebootjes 25 minuten in de oven.
Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de varkensworst toe en bak deze in 4 minuten rondom aan. Verlaag het vuur en laat, afgedekt 10 - 12 minuten garen. Draai af en toe om.
Verhit een andere hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de vadouvan en het mosterdzaad, zonder olie, tot het begint te geuren. Voeg vervolgens 1/2 el olijfolie per persoon toe aan dezelfde pan en bak de knoflook en ui 8 - 10 minuten zachtjes glazig.
Voeg de uitgelekte (en afgekoelde) rijst toe aan de ui en knoflook en bak 5 minuten op middelmatig vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst over de borden met de courgettebootjes ernaast. Snijd de worst in plakken en leg deze op de rijst. Schenk het bakvet van de worst over de rijst, bestrooi de courgette met het amandelschaafsel en serveer met de yoghurt.