Palak paneer met kikkererwten en naanbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Palak paneer met kikkererwten en naanbrood

Palak paneer met kikkererwten en naanbrood

Nog nooit van palak paneer gehoord? Paneer is een stevige witte kaas die vooral in India veel gegeten wordt. Je bakt de kaas even kort aan en voegt hem erna toe aan een smaakvolle spinaziesaus. Dat verklaart meteen ook het woord palak: Indiaas voor spinazie. Met het naanbrood kun je lekker dippen!

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Tomaat

1 tl

Gemalen komijnzaad

½ tl

Gemalen kurkuma

2 el

Crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Naanbrood

(Bevat Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

stuk(s)

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)813 kcal
Energie (kJ)3402 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd23 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0 g
Vezels17 g
Eiwitten37 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan
Staafmixer of blender
Grillpan

Instructies

Snijd de knoflook, gember en rode peper fijn
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de tomaat in parten.

2

Verhit de helft van olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember, rode peper, komijn en kurkuma 5 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de helft van de crème fraîche toe, draai het vuur middelmatig en verhit 1 minuut. Voeg de spinazie, eventueel in delen, toe en roerbak totdat alle spinazie geslonken is. Voeg tenslotte de helft van de kikkererwten en de tomaten toe aan de saus en verhit nog 1 minuut.

3

Haal de wok of hapjespan van het vuur. Giet het spinaziemengsel in een hoge kom en pureer met een staafmixer of blender tot een saus. Giet terug in de pan en houd warm op laag vuur.

Bak de blokjes paneer goudbruin
4

Snijd de paneer in blokjes van 1 cm. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak de paneer op middelhoog vuur in 4 minuten goudbruin. Voeg de paneer toe aan de spinaziesaus en verhit nog 2 minuten. Verwarm de overige kikkererwten in dezelfde koekenpan 2 minuten op middellaag vuur.

5

Grill het naanbrood 2 – 3 minuten in een hete grillpan en keer halverwege om. Je kunt het naanbrood ook opwarmen in een broodrooster.

Verdeel over de borden en garneer met het naanbrood
6

Verdeel de spinaziesaus over de diepe borden. Serveer met het naanbrood, de kikkererwten en garneer met de overige crème fraîche.