Ovenschotel met gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ovenschotel met gehakt

Ovenschotel met gehakt

met wortel, doperwten en aardappelen

Wortels zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht.

Labels:
Extra groente
Allergenen :
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Half-om-halfgehakt

½

Tomatenpuree

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Laurierblad

100 gram

Doperwten in blik

25 gram

Geraspte cheddar

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

Bloem

5 ml

[Plantaardige] melk

1 el

[Plantaardige] roomboter

75 ml

Zoutarme runderbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)885 kcal
Energie (kJ)3701 kJ
Vetten42 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers22 g
Vezels16.1 g
Eiwitten43 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd vervolgens de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

Bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Saus maken
3

Bereid de bouillon. Voeg het laurierblad en per persoon: 1/2 blikje tomatenpuree, 3 tl worcestershiresaus, 1 tl gedroogde tijm en 1/2 el bloem toe aan de hapjespan. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens de bouillon toe. Laat het geheel 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet de doperwten af en voeg de doperwten de laatste 4 minuten toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

Puree maken
4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de roomboter in de puree dan door een extra scheutje melk of kookvocht van de aardappelen.

In de oven
5

Haal het laurierblad uit de saus. Schep vervolgens de saus in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree hieroverheen. Garneer met de geraspte kaas en bak de ovenschotel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin is.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.