HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOvenschotel Met Gehakt
topBanner
Ovenschotel met gehakt

Ovenschotel met gehakt

met wortel, doperwten en aardappelen

Lees meer

Wortels zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht.

Labels:ComfortfoodExtra groente
Allergenen :GlutenGerstMosterdSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Half-om-halfgehakt

70 gram

Tomatenpuree

30 ml

Worcestershiresaus

(BevatGluten, Gerst, Mosterd, Soja)

⅔ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Laurierblad

200 gram

Doperwten in blik

50 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 el

Bloem

10 ml

Melk

2 el

Roomboter

150 ml

Runderbouillon

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)885 kcal
Energie (kJ)3701 kJ
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels16.06 g
Eiwitten43 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Snijd vervolgens de wortel in kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de wortel toe en bak 2 - 3 minuten. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

3

Bereid de bouillon. Voeg het laurierblad en per persoon: 1/2 blikje tomatenpuree, 3 tl worcestershiresaus, 1 tl gedroogde tijm en 1/2 el bloem toe aan de hapjespan. Meng alles goed door elkaar en voeg vervolgens de bouillon toe. Laat het geheel 8 - 10 minuten zachtjes koken. Giet de doperwten af en voeg de doperwten de laatste 4 minuten toe aan de hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.

4

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan de roomboter in de puree dan door een extra scheutje melk of kookvocht van de aardappelen.

5

Haal het laurierblad uit de saus. Schep vervolgens de saus in een ovenschaal. Verdeel de aardappelpuree hieroverheen. Garneer met de geraspte kaas en bak de ovenschotel 15 - 20 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin is.

6

Verdeel de ovenschotel over de borden.