HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Knoflookgarnalen En Courgette
topBanner
Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Met verse kruiden en amandelschaafsel

Lees meer

Om de garnalen op smaak te brengen gebruik je verse knoflook, basilicum en oregano. Al deze smaken smelten samen in de romige orzo. Om het geheel nog spannender te maken, voeg je amandelschaafsel toe, wat voor een lekkere bite zorgt.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagenFamilie
Allergenen :NotenGlutenbevattende granenSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

12 leaves

Vers basilicum

10 bosje(s)

Verse oregano

1 stuk(s)

Courgette

120 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd)

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

2 el

Olijfolie

el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2113 kJ
Energie (kcal)505 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd2.8 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers13.1 g
Vezels5 g
Eiwitten24 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de sjalot in halve ringen. Hak het amandelschaafsel fijn. Pluk de blaadjes van de verse basilicum en oregano en snijd fijn. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en snijd vervolgens in kleine blokjes.

2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel en bak de orzo al roerend 1 minuut op middellaag vuur. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Roer regelmatig door en voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

3

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten op laag vuur. Voeg de garnalen, het grootste deel van het amandelschaafsel en het grootste deel van de verse kruiden toe en bak 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Haal de garnalen uit de wok of hapjespan en houd warm in aluminiumfolie. Bak in dezelfde wok de courgette 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg 1 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en laat afgedekt 5 – 6 minuten smoren op middellaag vuur of tot de courgette beetgaar is.

5

Voeg de orzo toe aan de wok of hapjespan en verhit nog 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

6

Serveer de courgette-orzo met de garnalen en garneer met het overige amandelschaafsel en de rest van de kruiden.