In de herfst schieten de paddenstoelen weer uit de grond. Naast de klassieke witte champignon zijn er veel andere lekkere soorten, zoals shiitake en kastanjechampignons. We werken samen met champignonteler Teun. Kijktip: Op YouTube vertelt hij enthousiast over hoe de verschillende paddenstoelen in de box belanden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
170 gram
Orzo
(BevatGluten, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Eieren)20 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesamzaad)4 leaves
Vers basilicum
(BevatSelderij)80 gram
Gemengde sla
75 gram
Kruidenkaasblokjes
(BevatMelk (inclusief lactose))250 gram
Gemengde paddenstoelen
350 ml
Groentebouillon
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.
Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Scheur de basilicum klein.
Doe de slamelange in een saladekom en voeg ⅓ van de kruidenkaasblokjes toe. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie.
Verhit vervolgens de overige roomboter in de koekenpan en bak de paddenstoelen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Schep het merendeel van de paddenstoelen en ⅓ van de kruidenkaasblokjes door de orzo en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de overige paddenstoelen, de overige kruidenkaasblokjes en bestrooi met zonnebloempitten en basilicum. Serveer met de salade.