
Orzo met gemengde paddenstoelen en kruidenkaasblokjes
Een mix van kastanjechampignons, shiitake en beukenzwammen
In de herfst schieten de paddenstoelen weer uit de grond. Naast de klassieke witte champignon zijn er veel andere lekkere soorten, zoals shiitake en kastanjechampignons. We werken samen met champignonteler Teun. Kijktip: Op YouTube vertelt hij enthousiast over hoe de verschillende paddenstoelen in de box belanden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
85 gram
Orzo
(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)
2 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
40 gram
Gemengde sla
50 gram
Kruidenkaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
125 gram
Gemengde paddenstoelen
Zelf toevoegen
175 ml
Groentebouillon
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.
Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om.
Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Scheur de basilicum klein.

Doe de slamelange in een saladekom en voeg ⅓ van de kruidenkaasblokjes toe. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie.

Verhit vervolgens de overige roomboter in de koekenpan en bak de paddenstoelen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Schep het merendeel van de paddenstoelen en ⅓ van de kruidenkaasblokjes door de orzo en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de overige paddenstoelen, de overige kruidenkaasblokjes en bestrooi met zonnebloempitten en basilicum. Serveer met de salade.