Orzo met gemengde paddenstoelen en kruidenkaasblokjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met gemengde paddenstoelen en kruidenkaasblokjes

Orzo met gemengde paddenstoelen en kruidenkaasblokjes

Een mix van kastanjechampignons, shiitake en beukenzwammen

In de herfst schieten de paddenstoelen weer uit de grond. Naast de klassieke witte champignon zijn er veel andere lekkere soorten, zoals shiitake en kastanjechampignons. We werken samen met champignonteler Teun. Kijktip: Op YouTube vertelt hij enthousiast over hoe de verschillende paddenstoelen in de box belanden.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Gluten
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

85 gram

Orzo

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Mosterd, Eieren)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

2 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

40 gram

Gemengde sla

50 gram

Kruidenkaasblokjes

(Bevat Melk (inclusief lactose))

125 gram

Gemengde paddenstoelen

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2803 kJ
Vetten0 g
waarvan verzadigd31 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers14 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

Hapjespan
Wok
Koekenpan
Saladekom

Instructies

1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

Kook de orzo.
3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Scheur de basilicum klein.

Bereid de slamelange.
5

Doe de slamelange in een saladekom en voeg ⅓ van de kruidenkaasblokjes toe. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie.

Bak de gemengde paddenstoelen.
6

Verhit vervolgens de overige roomboter in de koekenpan en bak de paddenstoelen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Schep het merendeel van de paddenstoelen en ⅓ van de kruidenkaasblokjes door de orzo en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de orzo over de borden.
7

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de overige paddenstoelen, de overige kruidenkaasblokjes en bestrooi met zonnebloempitten en basilicum. Serveer met de salade.