HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconOrzo Met Gemengde Paddenstoelen En Kruidenkaasblokjes
topBanner
Orzo met gemengde paddenstoelen en kruidenkaasblokjes

Orzo met gemengde paddenstoelen en kruidenkaasblokjes

Een mix van kastanjechampignons, shiitake en beukenzwammen

Lees meer

In de herfst schieten de paddenstoelen weer uit de grond. Naast de klassieke witte champignon zijn er veel andere lekkere soorten, zoals shiitake en kastanjechampignons. We werken samen met champignonteler Teun. Kijktip: Op YouTube vertelt hij enthousiast over hoe de verschillende paddenstoelen in de box belanden.

Labels:KindvriendelijkLekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenTarweMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

170 gram

Orzo

(BevatGlutenbevattende granen, TarweKan bevattenSoja, Lupine, Mosterd, Ei)

20 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevattenNoten, Pinda's, Sesam)

4 leaves

Vers basilicum

80 gram

Gemengde sla

75 gram

Kruidenkaasblokjes

(BevatMelk)

250 gram

Gemengde paddenstoelen

Zelf toevoegen

350 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk)

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2803 kJ
Vetten0.0 g
waarvan verzadigd31.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers14.0 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Wok
Koekenpan
Saladekom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn.

2

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de orzo toe en bak 1 minuut.

3

Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten droog. Schep tussendoor een paar keer om.

4

Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Scheur de basilicum klein.

5

Doe de slamelange in een saladekom en voeg ⅓ van de kruidenkaasblokjes toe. Besprenkel de salade met de extra vierge olijfolie.

6

Verhit vervolgens de overige roomboter in de koekenpan en bak de paddenstoelen 3 – 4 minuten op middelhoog vuur. Schep het merendeel van de paddenstoelen en ⅓ van de kruidenkaasblokjes door de orzo en breng op smaak met peper en zout.

7

Verdeel de orzo over de borden. Garneer met de overige paddenstoelen, de overige kruidenkaasblokjes en bestrooi met zonnebloempitten en basilicum. Serveer met de salade.