topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo alla norma

Orzo alla norma

met vers basilicum en Parmigiano Reggiano

Wist je dat aubergines vaak als vleesvervanger worden gebruikt door hun smaak en textuur? Daarbij zijn ze een goede bron van vezels.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

5 gram

Vers basilicum

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Paprikapoeder

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

Zelf toevoegen

125 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2941 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten29.7 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten79.8 g
waarvan suikers24.6 g
Vezels12.2 g
Eiwitten23.4 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Hapjespan
Rasp

Instructies

Aubergines bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verdeel de aubergineblokjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de aubergineblokjes 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Saus maken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en tomatenblokjes toe en bak 5 - 6 minuten. 
  • Voeg de bouillon, het paprikapoeder, de balsamicoazijn, de suiker en de orzo toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur wanneer de saus kookt.
  • Kook de orzo 10 - 15 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door.
Orzo afmaken
3
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Rasp het Parmigiano Reggianoblokje.
  • Voeg de helft van het basilicum en de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano toe aan de orzo en roer goed door.
  • Voeg de roomkaas en 3/4 van de aubergineblokjes toe, roer opnieuw goed door en breng op smaak met peper. 
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over diepe borden.
  • Garneer met het overige basilicum, de overige Parmigiano Reggiano en de overige aubergineblokjes.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?