Orzo alla norma
Orzo alla norma

Orzo alla norma

met vers basilicum en Parmigiano Reggiano

Wist je dat aubergines vaak als vleesvervanger worden gebruikt door hun smaak en textuur? Daarbij zijn ze een goede bron van vezels.

Tags:
Calorie Smart
•Extra Veggies
•Veggie
Allergens:
Wheat
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

1 piece

Eggplant

1 piece

Garlic

75 g

Orzo

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

5 g

Fresh basil

1 piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

1.5 teaspoon

Ground paprika

25 g

Cream cheese

(Contains Milk)

½ pack

Diced tomatoes with garlic & onion

Not included in your delivery

125 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2941 kJ
Calories703 kcal
Fat29.7 g
Saturated Fat9.6 g
Carbohydrate79.8 g
Sugar24.6 g
Dietary Fiber12.2 g
Protein23.4 g
Salt3.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Baking Sheet with Baking Paper
•Casserole
•Grater

Cooking Steps

Aubergines bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Bereid de bouillon.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.
  • Verdeel de aubergineblokjes over een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Bak de aubergineblokjes 20 - 25 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Saus maken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en tomatenblokjes toe en bak 5 - 6 minuten. 
  • Voeg de bouillon, het paprikapoeder, de balsamicoazijn, de suiker en de orzo toe en breng aan de kook. Verlaag het vuur wanneer de saus kookt.
  • Kook de orzo 10 - 15 minuten op laag vuur. Roer regelmatig door.
Orzo afmaken
3
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Rasp het Parmigiano Reggianoblokje.
  • Voeg de helft van het basilicum en de helft van de geraspte Parmigiano Reggiano toe aan de orzo en roer goed door.
  • Voeg de roomkaas en 3/4 van de aubergineblokjes toe, roer opnieuw goed door en breng op smaak met peper. 
Serveren
4
  • Verdeel de orzo over diepe borden.
  • Garneer met het overige basilicum, de overige Parmigiano Reggiano en de overige aubergineblokjes.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?