topBanner
Oosterse noedelsoep met citroengras, venkel en ei

Oosterse noedelsoep met citroengras, venkel en ei

Met een Hollandse twist door de bloemkool

Lees meer

Je brengt deze soep op smaak met citroengras, ook wel bekend als sereh. Citroengras heeft een frisse, citroenachtige smaak. Je kunt het niet rauw eten en wordt daarom vaak meegekookt of gestoofd. Voordat je gaat eten haal je het citroengras weer uit het gerecht

Labels:Pittig
Allergenen :EiSelderijMosterdGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅖ cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

250 gram

Bloemkool

1 stuk(s)

Venkel

1 stuk(s)

Gemalen citroengras

250 ml

Kokosmelk

4 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

1 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

100 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3037.5840000000003 kJ
Energie (kcal)726 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd26.0 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten25 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en snijd de steel klein. Snijd de venkel in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in fijne blokjes.

2

Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Roer de kokosmelk goed door (zie tip).

3

Zorg dat de eieren net onder water staat in een steelpan of kleine pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook in 6 minuten hard. Laat daarna schrikken onder koud water en pel het ei.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en rode peper 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de bloemkool en venkel toe en roerbak 1 minuut.

5

Voeg het citroengras, de kokosmelk, currykruiden en bouillon toe en breng al roerende aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe aan de soep en breng op smaak met de sojasaus, peper en zout.

6

Haal het citroengras uit de soep en verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en serveer samen met de soep.