Skip to main content
Oosterse gehaktballetjes met mangonoedels, paksoi

Oosterse gehaktballetjes met mangonoedels, paksoi

en rode paprika

4.1
(613)

Deze keer geen gehaktballetjes met spaghetti in rode saus, maar met noedels in een zoete sojasaus. De gehaktballetjes zijn op smaak gebracht met oosterse kruiden. Een Aziatische versie van een Italiaans gerecht!

Labels:
Chef's Choice
Kook mij eerst
Familie
Allergenen:
Gluten
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Paksoi

¼ stuk(s)

Mango

3 stuk(s)

Rundergehaktballetjes met oosterse kruiden

70 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2962 kJ
Energie (kcal)708 kcal
Vetten26 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers16.5 g
Vezels4 g
Eiwitten41 g
Zout1 g

Instructies

Snijden
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de paprika in smalle repen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Gehaktballetjes bakken
2

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de gehaktballetjes in 5 – 7 minuten rondom bruin op hoog vuur, of totdat ze gaar zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.

Fruiten
3

Fruit op laag vuur in dezelfde hapjespan de ui en knoflook 2 minuten in het bakvet van de gehaktballetjes. Voeg de paprika toe en doe de gehaktballetjes, inclusief het vocht dat is vrijgekomen, terug in de pan. Roerbak 3 minuten op hoog vuur.

Noedels koken
4

Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 2 minuten in de pan met kokend water en giet daarna af.

Op smaak brengen
5

Voeg de witte delen van de paksoi, de sojasaus en de honing toe aan de hapjespan en roerbak 2 minuten. Voeg de noedels, mango en groene bladeren van de paksoi toe en roerbak nog 1 minuut (zie tip). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders