Omelet-wrap met Aziatisch gekruid tartaargehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Omelet-wrap met Aziatisch gekruid tartaargehakt

Omelet-wrap met Aziatisch gekruid tartaargehakt

met sojasaus, groenten en zoet-pittige chilisaus

Wortelen zijn rijk aan vitamine A, dus krijgen je ogen en afweersysteem een extra boost van dit gerecht. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Koolhydraatarm
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Prei

1 cm

Verse gember

2.5 gram

Verse koriander en munt

3 stuk(s)

Ei

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Gekruide rundertartaar

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

Zelf toevoegen

2.5 ml

[Plantaardige] melk

½ el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)540 kcal
Energie (kJ)2259 kJ
Vetten27 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten23 g
waarvan suikers15 g
Vezels10.3 g
Eiwitten47 g
Zout4 g

Benodigdheden

Rasp
Bord
Pan
Garde

Instructies

Frisse komkommer maken
1

Halveer de komkommer en snijd in frieten. Rasp de gember met een fijne rasp. Meng in een kom 1 el wittewijnazijn per persoon met een snuf zout, de gember en de komkommerfrieten. Meng goed en laat staan tot serveren.

Snijden
2

Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de prei in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de munt en koriander fijn.

Tip: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie, broccoli en ei.

Eieren klutsen
3

Kluts met een garde de eieren in een kom met de helft van de verse kruiden, de sojasaus en een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout. Breng ruim water aan de kook in een pan. Zet een warmtebestendig bord op de pan. Dit bord gebruik je om de gebakken omelet warm te houden.

Omelet bakken
4

Verwarm 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Verdeel een heel dun laagje van het omeletmengsel over de bodem van de koekenpan en bak 2 - 3 minuten, of totdat het eimengsel gestold is. Draai de omelet om en bak nog 1 minuut. Leg de omelet op het verwarmde bord. Herhaal dit zodat je ongeveer 3 omeletten per persoon hebt gebakken.

Tip: Tip1: Zorg ervoor dat als je het mengsel in de pan giet, je in een draaibeweging het verdeeld over de hele koekenpan. Het ei is gestold wanneer het geheel lichter van kleur is geworden. Tip2: Dit hangt af van hoe groot je koekenpan is. Heb je een grote koekenpan? Dan kan je ook de omelet halveren zodat je er twee springrolls van kan maken.

Vulling maken
5

Verwarm een tweede koekenpan met 1/4 el zonnebloemolie per persoon op middelhoog vuur. Fruit de prei en knoflook 3 - 4 minuten. Voeg de rundertartaar toe en bak los. Voeg vervolgens de geraspte wortel en 1/2 zakje Koreaanse kruiden per persoon toe en roerbak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren
6

Verdeel het rundertartaarmengsel over het midden van het omelet. Leg er een paar komkommerfrieten op en rol de omelet dicht. Besprenkel met de zoet-pittige chilisaus. Garneer met de overige verse kruiden.