HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStamppot Met Chinese Kool En Kokosmelk
topBanner
Stamppot met Chinese kool en kokosmelk

Stamppot met Chinese kool en kokosmelk

met gekookt ei en jus van sjalot

Lees meer

Vandaag geen gewone stamppot, maar een stamppot met Aziatische twist! Laat je verrassen door de combinatie van Chinese kool en sojasaus.

Labels:Veggie
Allergenen :EiGlutenbevattende granenSojaMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Kruimige aardappelen

400 gram

Chinese kool

⅔ zakje(s)

Groene currykruiden

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

1 stuk(s)

Sjalot

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

30 ml

Kokosmelk

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 gram

Gefrituurde uitjes

(BevatGlutenbevattende granen)

25 gram

Witte miso

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2578 kJ
Energie (kcal)616 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd18.0 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels14 g
Eiwitten18 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.

2

Weeg de Chinese kool af en snijd vervolgens in dunne repen. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de kool met 1 tl groene currykruiden per persoon 6 - 7 minuten. Haal daarna uit de pan en bewaar apart. Snijd, terwijl de Chinese kool bakt, de sjalot in grove halve ringen. Laat ondertussen de eieren meekoken in het water van de aardappelen. Kook de eieren 4 - 8 minuten.

3

Verhit 1 el roomboter per persoon in de koekenpan van de Chinese kool. Bak de sjalot 4 - 5 minuten aan op middellaag vuur. Voeg de zoete Aziatische saus en 30 ml water per persoon toe en laat de saus nog 4 - 5 minuten zachtjes inkoken.

4

Giet ondertussen de eieren en aardappelen af, laat de eieren schrikken en houd apart. Stamp met een aardappelstamper de aardappelen met de kokosmelk tot een puree. Meng de Chinese kool door de puree en breng op smaak met de sojasaus, witte miso, peper en zout.

5

Pel de eieren en snijd doormidden.

6

Verdeel de stamppot over de borden. Schenk de saus met sjalot over de stamppot en serveer het ei erbij. Garneer met de gefrituurde uitjes.