Skip to main content
Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix
Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

Nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix

De biefstukreepjes werden door onze slager gekruid met kurkuma en gember

3.7
(1,3K)

Nasi betekent letterlijk gekookte rijst. De zilvervliesrijst die je gebruikt in dit recept is extra vezelrijk en dus extra gezond. De paksoi, Chinese kool, prei en wortel uit de groentemix geven, samen met de gekruide biefstukreepjes en de komijn een Indische toets aan dit gerecht. De pinda’s zorgen voor een crunch!

Labels:
Kid Friendly
Allergenen:
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

85 gram

Zilvervliesrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

175 gram

Chinese groentemix

(Kan bevatten: Selderij)

1 tl

Gemalen komijnzaad

100 gram

Gekruide biefstukreepjes

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

1 el

Ketjap manis

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)710 kcal
Energie (kJ)2971 kJ
Vetten24 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten81 g
Vezels10 g
Eiwitten37 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Koekenpan

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg, zodra de bouillon kookt, de zilvervliesrijst toe en kook, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Hak de pinda's fijn.
2

Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de tomaat in blokjes. Hak de pinda’s fijn.

Voeg de groentenmix toe.
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook al roerende 1 minuut. Voeg de groentemix en het komijnpoeder toe en bak 4 – 6 minuten. Voeg de tomaat en ketjapsaus toe en bak nog 2 minuten.

4

Voeg de zilvervliesrijst en de helft van de pinda’s toe aan de wok of hapjespan en bak al roerende 2 - 3 minuten.

Bak de biefstukreepjes
5

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan en bak de gekruide biefstukreepjes al roerende 3 minuten op middelhoog vuur.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de nasi en de gekruide biefstukreepjes, inclusief de vleesjus, over de borden. Garneer met de overige pinda’s.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders