Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

Nasi goreng met zelfgemaakte kipsaté

met satésaus, zoetzure komkommer en kroepoek

Wist jij dat kroepoek normaal gesproken gedeeltelijk van garnalen gemaakt wordt? Vandaag serveer je een heerlijke nasi met een vegetarische variant op kroepoek.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipfilet

½ zakje(s)

Nasi-bamikruidenmix

60 gram

Pindasaus

75 gram

Basmatirijst

2 stuk(s)

Spies

1 stuk(s)

Wortel

25 gram

Vegetarische kroepoek

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

½ el

Wittewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)864 kcal
Energie (kJ)3615 kJ
Vetten30.1 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten108.5 g
waarvan suikers31.2 g
Vezels6 g
Eiwitten38 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Grote kom
Pan met deksel
Kom
Hapjespan
Koekenpan
Steelpan

Instructies

Marineren
1
  • Breng ruim water met 1/4 bouillonblokje per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de rijst (zie Tip).
  • Meng in een grote kom per persoon: 1/2 el olijfolie met 3/4 tl nasi-bami kruidenmix.
  • Snijd de kipfilet in twee stukken, meng door de marinade en laat staan tot gebruik.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege.

Voorbereiden
2
  • Schil of was de wortel en snijd in halve plakken. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur in een grote wok of hapjespan.
  • Fruit de ui, knoflook, wortelplakjes en 3/4 tl nasi-bami kruidenmix per persoon 5 - 7 minuten.
  • Snijd de komkommer in halve maantjes. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en voeg de komkommer toe. Breng op smaak met zout en houd apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.
Kip en groenten bakken
3
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rijg elk stuk kipfilet aan een satéprikker.
  • Bak de kipsatés in 6 - 8 minuten rondom bruin.
  • Voeg de uitgestoomde rijst toe aan de wok of hapjespan en bak 4 - 5 minuten mee.
  • Voeg 1 el ketjap per persoon toe en bak het geheel 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit de satésaus in een steelpan op middelhoog vuur en voeg een scheutje melk per persoon toe. Meng tot één geheel.
  • Verdeel de nasi goreng over de borden. Leg er 2 kipsatés per persoon naast.
  • Serveer met de satésaus, zoetzure komkommer en kroepoek.

Let op: de satésaus is licht pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Serveer de satésaus dan apart. Houd je juist van pittig? Voeg dan naar smaak sambal toe.