Nachoschotel met rundergehakt en cheddar
Nachoschotel met rundergehakt en cheddar

Nachoschotel met rundergehakt en cheddar

met zwarte bonen, cherrytomaten, koriander en limoen

Wist je dat Cheddar ook een dorpje in Engeland is? De gelijknamige kaas is hier ontstaan, maar snel uitgegroeid tot één van de populairste kazen in de wereld!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

½ sachet(s)

Mexican-style spices

½ piece

Bell pepper

65 g

Red cherry tomatoes

100 g

Passata

40 g

Grated cheddar

(Contains Milk)

¼ piece

Lime

5 g

Fresh coriander

(May be present Celery)

100 g

Seasoned minced beef

(May be present Mustard, Celery, Soy, Gluten, Egg)

¼ pack

Black beans

50 g

Beetroot tortilla chips

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3488 kJ
Calories834 kcal
Fat48.9 g
Saturated Fat17.2 g
Carbohydrate53.6 g
Sugar12.5 g
Dietary Fiber14.7 g
Protein38.3 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op hoog vuur en bak de ui 2 minuten.
  • Voeg het rundergehakt en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon toe en bak 3 minuten.
Bakken
2
  • Snijd ondertussen de paprika in blokjes. Voeg de paprika toe aan de hapjespan en bak nog 3 minuten.
  • Halveer de rode cherrytomaten. Giet de zwarte bonen af en spoel af. 
  • Voeg de passata, zwarte bonen en rode cherrytomaten toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
Garnering snijden
3
  • Verdeel de saus in een ovenschaal en leg de tortillachips erop.
  • Garneer met de geraspte cheddar en bak 3 - 5 minuten in de oven, of tot de cheddar gesmolten is.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes. 
  • Snijd de koriander grof.
Serveren
4
  • Verdeel de nacho's over de borden en schep de saus ernaast.
  • Garneer met de koriander en de limoenpartjes.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen. Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.