
Naanpizza met vegetarisch gehakt
met gemarineerde tomaat en pesto-roomkaas
Minder vlees eten is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de planeet. Wist je dat je 101 liter water bespaart door een week geen vlees te eten?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
20 gram
Veldsla
½ stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Paprika
75 gram
Vegan gehakt van De Vegetarische Slager
(Bevat Gerst, Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Naanbrood met kruiden
(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose))
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui. Snijd de paprika in reepjes.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paprikareepjes 3 - 4 minuten. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Voeg de ui, het vegetarisch gehakt, de Italiaanse kruiden en de helft van de knoflook toe en bak 4 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

- Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven.
- Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie, de overige knoflook en 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de tomaat in blokjes. Meng de tomaat door de dressing.

- Draai het vuur van de koekenpan met vegetarisch gehakt naar hoog, voeg 1/2 el roomboter toe en blus de pan af met 1 el water per persoon. Bak nog 1 minuut, of tot het water is verdampt.
- Meng in een kleine kom de roomkaas met de groene pesto.
- Besmeer de naanpizza's met het roomkaas-pestomengsel.
- Schep het vegetarisch gehakt en de groenten erop.

- Verdeel de pizza's over de borden.
- Meng de veldsla met de gemarineerde tomaat.
- Verdeel wat salade over de pizza en serveer de overige salade ernaast.
Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.