Ricotta betekent letterlijk “opnieuw gekookt” en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt “opnieuw” gekookt en zo ontstaat ricotta.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Rundermerguezworstje
5 gram
Verse munt en salie
1 stuk(s)
Naanbrood
200 gram
Passata
50 gram
Ricotta
25 gram
Geraspte oude Goudse kaas
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
¼ stuk(s)
Rode peper
naar smaak
Peper en zout
½ el
Witte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rundermerquez open, haal het vlees eruit en gooi het omhulsel weg. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees uit de worst in ongeveer 5 minuten los. Het gehakt moet net gaar en nog zacht zijn.
Tip: Je bakt het vlees verder in de oven. Laat het dus niet te lang in de pan liggen, dan blijft het lekker mals.
Ris de blaadjes salie van de takjes en snijd in dunne reepjes. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de passata over het naanbrood. Verdeel het gehakt over de naanpizza's. Schep met een theelepel kleine dotjes ricotta op de pizza's. Bestrooi met de salie en daarna met de geraspte oude kaas. Bak de naanpizza's 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat de kaas dan achterwege. Deze kun je de volgende dag verwerken in een lunchsalade of op een broodje.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Meng de dressing met de komkommer, munt en rode peper.
Tip: Eet je met kinderen? Laat de rode peper dan achterwege of maak een aparte saladekom voor de volwassenen.
Snijd de naanpizza's in stukken en leg op de borden. Serveer met de komkommersalade.