Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie

Naanpizza met rundermerquez, ricotta en salie

met komkommersalade

Ricotta betekent letterlijk “opnieuw gekookt” en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt “opnieuw” gekookt en zo ontstaat ricotta.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Rundermerguezworstje

5 gram

Verse munt en salie

1 stuk(s)

Naanbrood

200 gram

Passata

50 gram

Ricotta

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

½ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)972 kcal
Energie (kJ)4067 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.2 g
Eiwitten49 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf

Instructies

Bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rundermerquez open, haal het vlees eruit en gooi het omhulsel weg. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees uit de worst in ongeveer 5 minuten los. Het gehakt moet net gaar en nog zacht zijn.

Tip: Je bakt het vlees verder in de oven. Laat het dus niet te lang in de pan liggen, dan blijft het lekker mals.

Pizza beleggen
2

Ris de blaadjes salie van de takjes en snijd in dunne reepjes. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de passata over het naanbrood. Verdeel het gehakt over de naanpizza's. Schep met een theelepel kleine dotjes ricotta op de pizza's. Bestrooi met de salie en daarna met de geraspte oude kaas. Bak de naanpizza's 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat de kaas dan achterwege. Deze kun je de volgende dag verwerken in een lunchsalade of op een broodje.

Salade voorbereiden
3

Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Meng de dressing met de komkommer, munt en rode peper.

Tip: Eet je met kinderen? Laat de rode peper dan achterwege of maak een aparte saladekom voor de volwassenen.

Serveren
4

Snijd de naanpizza's in stukken en leg op de borden. Serveer met de komkommersalade.