Ricotta betekent letterlijk “opnieuw gekookt” en wordt eigenlijk gemaakt van een bijproduct van kaas: wei. Deze wordt “opnieuw” gekookt en zo ontstaat ricotta.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Rundermerguezworstje
(BevatSoja, Mosterd, SelderijKan bevattenGluten, Ei)10 gram
Verse munt en salie
2 stuk(s)
Naanbrood
(BevatGlutenbevattende granen)½ pak(ken)
Passata
100 gram
Ricotta
(BevatMelk (inclusief lactose))50 gram
Geraspte oude kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))1 stuk(s)
Komkommer
½ stuk(s)
Rode peper
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 el
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rundermerquez open, haal het vlees eruit en gooi het omhulsel weg. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het vlees uit de worst in ongeveer 5 minuten los. Het gehakt moet net gaar en nog zacht zijn.
Ris de blaadjes salie van de takjes en snijd in dunne reepjes. Leg het naanbrood op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de passata over het naanbrood. Verdeel het gehakt over de naanpizza's. Schep met een theelepel kleine dotjes ricotta op de pizza's. Bestrooi met de salie en daarna met de geraspte oude kaas. Bak de naanpizza's 8 – 10 minuten in de oven, of tot ze knapperig zijn.
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een saladekom per persoon 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn met peper en zout tot een dressing. Meng de dressing met de komkommer, munt en rode peper.
Snijd de naanpizza's in stukken en leg op de borden. Serveer met de komkommersalade.