Mini-tortilla's met biefstuk en gomasio
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met biefstuk en gomasio

Mini-tortilla's met biefstuk en gomasio

met spitskool en zoetzure komkommer

De biefstuk marineer je zelf met knoflook, gember, sojasaus en honing - hoe langer je de marinade laat staan, hoe groter de smaaksensatie!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

⅓ stuk(s)

[Mini-]komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Paprika

150 gram

Gesneden spitskool

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe)

⅓ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Gemarineerde steak

(Bevat Selderij Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Gemberpuree

Zelf toevoegen

1.5 tl

Suiker

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1.5 el

Wittewijnazijn

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2472 kJ
Energie (kcal)591 kcal
Vetten20.6 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten57.3 g
waarvan suikers24.8 g
Vezels14.3 g
Eiwitten37.8 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Wok of hapjespan
Aluminiumfolie
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Snijd de biefstuk in stukken van 2 bij 2 cm. Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de biefstuk met de knoflook, gemberpuree, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon. Marineer de biefstuk minimaal 15 minuten.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

 

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin (zie Tip). Breng op smaak met een beetje zout en houd apart tot gebruik. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tip: Wil je minder suiker toevoegen aan je zoetzuur? Probeer het dan eens met de helft van de benodigde hoeveelheid suiker. Je zoetzuur wordt wel iets zuurder en minder zoet.

Groenten snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd de groene peper fijn. Snijd de paprika in blokjes.

 

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de paprika, de spitskool en de helft van de groene peper 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat spitskool rijk is aan calcium, ijzer en vitamine C? Dat levert een hoop gezondheidsvoordelen, zoals sterke botten en tanden en gezonde spieren door de calciumboost.

Bakken
5

Verhit een koekenpan zonder bakvet op hoog vuur en voeg de biefstuk met marinade toe. Bak 3 - 6 minuten, of tot de biefstuk naar wens gaar is.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de zoetzure komkommer en de gemarineerde biefstuk. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met de gomasio.

Weetje: Deze tortilla's zijn gemaakt van 100% volkorenmeel. Hiervoor wordt, in tegenstelling tot witte graanproducten, de hele graankorrel gebruikt, dus ook het vliesje. Daarom zijn volle granen veel rijker aan voedingsvezels, ijzer, calcium, fosfor, B-vitamines en meer. Dit alles heeft een gunstig effect op je energielevel, stoelgang, bloeddruk, cholesterol en bloedsuikerspiegel.