HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMidden Oosterse Parelcouscous Met Gekonfijte Kippendij
topBanner
Midden-Oosterse parelcouscous met gekonfijte kippendij

Midden-Oosterse parelcouscous met gekonfijte kippendij

met zoete twist, een frisse salade en buffelyoghurt

Premium
Lees meer

.

Allergenen :Melk (inclusief lactose)AmandelGlutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

2 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Wortel

½ tl

Gemalen kaneel

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Gele paprika

300 gram

Gekleurde cherrytomaten

50 gram

Abrikozenstukjes

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

½ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Verse koriander en munt

75 gram

Buffelyoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Amandelschaafsel

(BevatAmandelKan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

2 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

3 tl

Ras el hanout

170 gram

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenLupine, Soja, Ei, Mosterd)

Zelf toevoegen

500 ml

Kippenbouillon

2 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4040 kJ
Energie (kcal)966 kcal
Vetten39.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers38.0 g
Vezels16 g
Eiwitten47 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de kippenbouillon. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes van ongeveer 1/2 à 1 cm. Verwarm 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ras el hanout en kaneel ongeveer een halve minuut, totdat de geur goed vrijkomt. Voeg dan de knoflook, sjalot en blokjes wortel toe en bak 6 - 8 minuten.

2

Snijd ondertussen de courgette en de paprika in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Voeg de parelcouscous, courgette en de helft van de paprika toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon, de abrikozenstukjes en de helft van de cherrytomaten toe. Meng het geheel goed door, breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.

3

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Meng in een saladekom de komkommerblokjes met de rest van de cherrytomaten en paprika. Voeg de munt, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de koriander fijn. Meng de koriander met de buffelyoghurt en breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit een koekenpan, zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de geschaafde amandelen toe en bak tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Leg nu de gekonfijte kippendij in de pan en bak 3 - 4 minuten per kant. Haal de kippendij uit de pan en schenk het achtergebleven bakvet over de parelcouscous.

6

Verdeel de parelcouscous over diepe borden en leg op elk bord een gekonfijte kippendij. Garneer met de geschaafde amandelen en de buffelyoghurt. Serveer de salade ernaast.