Midden-Oosterse parelcouscous met gekonfijte kippendij
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midden-Oosterse parelcouscous met gekonfijte kippendij

Midden-Oosterse parelcouscous met gekonfijte kippendij

met zoete twist, een frisse salade en buffelyoghurt

.

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Ras el hanout

0.24 tl

Gemalen kaneel

¼ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Gele paprika

150 gram

Gekleurde cherrytomaten

85 gram

Parelcouscous

25 gram

Gedroogde abrikozenstukjes

¼ stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse koriander en munt

40 gram

Buffelyoghurt

10 gram

Amandelschaafsel

1 stuk(s)

Gekonfijte kippendij

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

naar smaak

Extra vierge olijfolie

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)966 kcal
Energie (kJ)4040 kJ
Vetten39 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten102 g
waarvan suikers38 g
Vezels10.5 g
Eiwitten47 g
Zout4 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de kippenbouillon. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de wortel in kleine blokjes van ongeveer 1/2 à 1 cm. Verwarm 1 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Bak de ras el hanout en kaneel ongeveer een halve minuut, totdat de geur goed vrijkomt. Voeg dan de knoflook, sjalot en blokjes wortel toe en bak 6 - 8 minuten.

Tip: Kaneel heeft een uitgesproken smaak. Voeg niet direct alles toe, maar proef eerst goed. Meer toevoegen kan altijd later nog.

Groenten toevoegen
2

Snijd ondertussen de courgette en de paprika in blokjes. Halveer de cherrytomaten. Voeg de parelcouscous, courgette en de helft van de paprika toe aan de hapjespan en bak 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon, de abrikozenstukjes en de helft van de cherrytomaten toe. Meng het geheel goed door, breng aan de kook en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door.

Salade maken
3

Snijd de komkommer in kleine blokjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd fijn. Meng in een saladekom de komkommerblokjes met de rest van de cherrytomaten en paprika. Voeg de munt, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Koriander-buffelyoghurt maken
4

Snijd de koriander fijn. Meng de koriander met de buffelyoghurt en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Snijd ook de steeltjes mee; ook hier zit veel smaak aan.

Kippendij bereiden
5

Verhit een koekenpan, zonder olie op middelhoog vuur. Voeg de geschaafde amandelen toe en bak tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Leg nu de gekonfijte kippendij in de pan en bak 3 - 4 minuten per kant. Haal de kippendij uit de pan en schenk het achtergebleven bakvet over de parelcouscous.

Tip: Je bakt de kippendij in het vet waarin hij gekonfijt is. Als dit te weinig is kun je een beetje olijfolie toevoegen.

Serveren
6

Verdeel de parelcouscous over diepe borden en leg op elk bord een gekonfijte kippendij. Garneer met de geschaafde amandelen en de buffelyoghurt. Serveer de salade ernaast.