HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMidden Oosters Gekruide Roerbak Met Witte Grillkaas En Rijst
topBanner
Midden-Oosters gekruide roerbak met witte grillkaas en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met witte grillkaas en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus

Lees meer

Witte grillkaas is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

150 gram

Witte langgraanrijst

2 stuk(s)

Knoflookteen

130 gram

Witte grillkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

130 gram

Champignons

1 stuk(s)

Citroen

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)763 kcal
Energie (kJ)3194 kJ
Vetten37.6 g
waarvan verzadigd24.4 g
Koolhydraten76.3 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels8.1 g
Eiwitten27.7 g
Zout3.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Keukenpapier
Kom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Halveer de ui. Snipper de helft fijn en snijd de andere helft in ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee met de ui.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de rijst en voeg ruim water toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de paprika in dunne reepjes.
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 3 - 4 minuten.
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden, paprika, aubergine en champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Besprenkel met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de helft van de bladpeterselie met de yoghurt en per persoon: 1 tl citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas in 3 - 4 minuten rondom krokant (zie Tip).

Tip: Bak de grillkaas pas als de rest van het gerecht klaar is en serveer direct na het bakken, want dan is hij op zijn best: lekker mals en krokant!

4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbovenop.
  • Leg de grillkaas op de groenten.
  • Garneer met de yoghurtsaus en de overige bladpeterselie.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.