Midden-Oosters gekruide roerbak met witte grillkaas en rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Midden-Oosters gekruide roerbak met witte grillkaas en rijst

Midden-Oosters gekruide roerbak met witte grillkaas en rijst

met champignons, paprika en frisse yoghurtsaus

Witte grillkaas is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

75 gram

Witte langgraanrijst

1 stuk(s)

Knoflookteen

65 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

65 gram

Champignons

½ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

25 gram

Biologische volle yoghurt

½ stuk(s)

Aubergine

¼ stuk(s)

Paprika

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)763 kcal
Energie (kJ)3194 kJ
Vetten37.6 g
waarvan verzadigd24.4 g
Koolhydraten76.3 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels8.1 g
Eiwitten27.7 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Keukenpapier
Kom
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Halveer de ui. Snipper de helft fijn en snijd de andere helft in ringen.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Fruit de gesnipperde ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak 2 minuten mee met de ui.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de rijst en voeg ruim water toe. Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de champignons in kwarten. Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de paprika in dunne reepjes.
Bakken en mengen
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 3 - 4 minuten.
  • Voeg de Midden-Oosterse kruiden, paprika, aubergine en champignons toe en bak 6 - 8 minuten mee. Besprenkel met 1 tl citroensap per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de bladpeterselie fijn. Meng in een kom de helft van de bladpeterselie met de yoghurt en per persoon: 1 tl citroensap en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Grillkaas bakken
3
  • Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur en bak de grillkaas in 3 - 4 minuten rondom krokant (zie Tip).

Tip: Bak de grillkaas pas als de rest van het gerecht klaar is en serveer direct na het bakken, want dan is hij op zijn best: lekker mals en krokant!

Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de groenten erbovenop.
  • Leg de grillkaas op de groenten.
  • Garneer met de yoghurtsaus en de overige bladpeterselie.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.