Melanzane alla parmigiana
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana

Italiaanse ovenschotel met aubergine, mozzarella en tomaat

.

Labels:
Veggie
Allergenen :
Selderij
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

1 tl

Italiaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes

100 ml

Passata

25 gram

Parmigiano reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Buffelmozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2.5 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

2 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3759 kJ
Energie (kcal)899 kcal
Vetten52 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten70 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels10 g
Eiwitten32 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Zeef
Hapjespan met deksel
Kom
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Bestrooi de plakken aan beide kanten royaal met zout en leg in een vergiet. Laat het zout intrekken (zie TIP). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de blaadjes basilicum in reepjes.

.
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de knoflook, ui en Italiaanse kruiden toe. Bak 3 - 4 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de tomatenblokjes en de passata. Roer goed en breng op smaak met peper, zout en de helft van het basilicum. Kook het geheel, afgedekt, 10 - 15 minuten zachtjes.

.
3

Rasp de parmigiano reggiano fijn. Scheur of snijd de buffelmozzarella in kleine stukken. Snijd een halve ciabatta per persoon in grove stukken en meng in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verspreid 2 el bloem per persoon, peper en zout over een groot bord. Dep de plakken aubergine goed droog met keukenpapier en schraap het zout eraf. Wentel de plakken dan door de bloem.

.
4

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een grote koekenpan op hoog vuur. Bak de helft van de aubergineplakken in 4 - 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege om en laat uitlekken op een keukenpapier. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en herhaal met de overige aubergineplakken.

.
5

Verdeel een beetje tomatensaus over de bodem van een ovenschaal. Leg 1/3 van de aubergineplakken erop en schep 1/3 van de tomatensaus erover. Bestrooi met 1/3 van de parmigiano regiano en 1/3 van de buffelmozzarella. Herhaal dit met de overige auberineplakken, tomatensaus en kaas. Verdeel de ciabattacroutons over de bovenkant en bak 10 - 15 minuten in de oven. Bak de laatste 6 minuten de overige ciabatta mee in de oven.

.
6

Verdeel de melanzane parmigiana over de borden en garneer met het overige basilicum. Serveer met de ciabatta.