Skip to main content
Zelfgemaakte gembershots

Zelfgemaakte gembershots

gember-sinaasappel & gember-citroen | 2 flesjes van 350 ml

4.2
(58)

*flessen niet inbegrepen

Labels:
Recept

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

20 tl

Verse gember

4 stuk(s)

Sinaasappel

1 stuk(s)

Citroen

2 stuk(s)

Appel

Zelf toevoegen

naar smaak

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)1050 kJ
Energie (kcal)251 kcal
Vetten1.3 g
Koolhydraten50.1 g
waarvan suikers34.8 g
Vezels10 g
Eiwitten3.9 g
Potassium649.7 mg
Calcium36 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Zeef
Kom
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

1
  • Schil de helft van de gember of was grondig en snijd in kleinere stukken.
  • Gebruik een scherp mes om de schil van de sinaasappel te verwijderen en snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes.
2
  • Voeg de gember, sinaasappel en 100 ml water toe aan een hoge kom (zie Tip). Mix met een staafmixer tot het zo fijn mogelijk is.
  • Plaats een zeef op een kom, giet het mengsel erin en duw met een lepel het sap uit het mengsel.
  • Voeg honing naar smaak toe.

Tip: Heb je geen staafmixer? Je kunt ook een blender gebruiken om de ingrediënten te mixen.

3
  • Schil de overige gember of was grondig en snijd in kleinere stukken.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes.
  • Gebruik een scherp mes om de schil van de citroen te verwijderen en snijd het vruchtvlees in blokjes.
4
  • Voeg de gember, de appel, het citroensap en 150 ml water toe aan een hoge kom. Mix met een staafmixer tot het zo fijn mogelijk is.
  • Plaats een zeef op een kom, giet het mengsel erin en duw met een lepel het sap uit het mengsel.
  • Voeg honing naar smaak toe.
  • Schenk 's ochtends een klein shotje sap voor een goede start van de dag. Bewaar de rest in luchtdichte flessen in de koelkast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders