Skip to main content
Franse stijl uiensoep

Franse stijl uiensoep

4 porties | met cheesy toast

3.6
(128)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart met 4 stappen en geportioneerde ingrediënten voor 4 personen.

Labels:
Recept
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

/ Voor 2 personen

6 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

185 ml

Witte wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Laurierblad

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat: Rogge, Tarwe Kan bevatten: Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Uienchutney

25 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1000 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Plantaardige margarine

Voedingswaarden

Energie (kJ)2969 kJ
Energie (kcal)710 kcal
Vetten23.3 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten103.1 g
waarvan suikers28.9 g
Vezels24.3 g
Eiwitten21.7 g
Zout3.6 g
Potassium470.7 mg
Calcium109 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Soeppan
Bakplaat met bakpapier

Instructies

1
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de margarine en olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui toe en bak al roerend 15 - 20 minuten.
  • Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog 1 - 2 minuten.
2
  • Voeg de witte wijn, de uienchutney en het laurierblad toe en laat 1 minuut sudderen.
  • Voeg de bouillon toe en laat de soep 30 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd het brood in sneetjes en leg de sneetjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Beleg de sneetjes met de Goudse kaas en rasp de Parmigiano Reggiano eroverheen.
  • Bak 5 - 6 minuten in de oven, of tot de kaas volledig gesmolten is.
4
  • Verwijder de takjes tijm en het laurierblad uit de pan.
  • Serveer de soep in kommen en voeg eventueel extra peper naar smaak toe.
  • Leg een sneetje kaas-toast op elke soepkom en serveer de overige sneetjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders