Luxueus hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Luxueus hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

Luxueus hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

met gemengde salade, dragon en pompoenpitten

De hertenpeper in dit recept is gekruid met rozemarijn, tijm en gember en heeft wel 8 uur langzaam gegaard in een slowcooker.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

150 gram

Hertenpeper

1 stuk(s)

Laurierblad

300 gram

Aardappelen

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

5 gram

Pompoenpitten

20 gram

Rucola en veldsla

5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

⅓ tl

Mosterd

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Zwarte balsamicoazijn

ml

[Plantaardige] melk

⅓ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)872 kcal
Energie (kJ)3648 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten87.1 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels12.5 g
Eiwitten44.2 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Aardappelstamper

Instructies

Snijden en bakken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 75 ml water. Voeg de hertenpeper en het laurierblad toe en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten stoven.

Aardappelen koken
2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Paddenstoelen bakken
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen in 5 - 6 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
4

Verhit een tweede koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd en de overige zwarte balsamicoazijn. Voeg de rucola en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de pompoenpitten.

Puree maken
5

Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg een scheutje melk en overige roomboter toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de puree en schep de hertenpeper ernaast. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer de salade ernaast.