HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconLuxueus Hertenstoofpotje Met Aardappelpuree En Paddenstoelen
topBanner
Luxueus hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

Luxueus hertenstoofpotje met aardappelpuree en paddenstoelen

met gemengde salade, dragon en pompoenpitten

Premium
Lees meer

De hertenpeper in dit recept is gekruid met rozemarijn, tijm en gember en heeft wel 8 uur langzaam gegaard in een slowcooker.

Labels:Extra groente
Allergenen :RoggeGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Wortel

300 gram

Hertenpeper

(BevatRogge, Gluten)

1 stuk(s)

Laurierblad

600 gram

Aardappelen

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Rucola en veldsla

(Kan bevattenSelderij)

10 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

⅔ tl

Mosterd

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

2 el

Roomboter

3 el

Zwarte balsamicoazijn

ml

Melk

⅔ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)872 kcal
Energie (kJ)3648 kJ
Vetten37.99 g
waarvan verzadigd14.5 g
Koolhydraten87.08 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels12.51 g
Eiwitten44.16 g
Zout1.5 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Snipper ondertussen de ui. Snijd de wortel in kleine blokjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui 3 - 4 minuten. Voeg de wortel toe en bak nog 2 - 3 minuten. Blus af met per persoon: 1 el zwarte balsamicoazijn en 75 ml water. Voeg de hertenpeper en het laurierblad toe en laat, afgedekt, 25 - 30 minuten stoven.

2

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelen in 5 - 6 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verhit een tweede koekenpan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Maak in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie, honing, mosterd en de overige zwarte balsamicoazijn. Voeg de rucola en veldsla toe en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de pompoenpitten.

5

Snijd de krulpeterselie fijn. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg een scheutje melk en overige roomboter toe om de puree smeuïg te maken. Voeg de helft van de krulpeterselie toe en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Verdeel de paddenstoelen over de puree en schep de hertenpeper ernaast. Garneer met de overige krulpeterselie en serveer de salade ernaast.