Pankogarnalen op luxe misoramen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankogarnalen op luxe misoramen

Pankogarnalen op luxe misoramen

met champignons, bosui en gekookt ei

.

Labels:
Familie
Allergenen :
Eieren
Schaaldieren
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ bosje(s)

Bosui

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

90 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

15 gram

Witte miso

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

50 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

30 ml

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

2 el

Bloem

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

300 ml

Water

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3961 kJ
Energie (kcal)947 kcal
Vetten40.9 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers18 g
Vezels14.4 g
Eiwitten45.4 g
Zout5.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Soeppan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti en eieren. Snijd 1 bosui per persoon in schuine grove ringen en houd apart ter garnering. Snijd de overige bosui in fijne ringen. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Pel de knoflook.

Eieren en spaghetti koken
2

Kook 1 ei per persoon in 6 minuten zacht (zie Tip). Haal de eieren uit de pan en laat schrikken onder koud water. Houd apart tot serveren. Kook de spaghetti 4 - 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.

Tip: Houd je meer van een hardgekookt ei? Kook het ei dan 8 minuten.

Bouillon maken
3

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een steelpan met deksel voor de bouillon. Voeg de vissaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor), de knoflook, de wortel, de fijngesneden bosui, de helft van de woksaus met gember en 1/2 bouillonblokje per persoon toe. Laat, afgedekt, zachtjes koken op laag vuur tot serveren.

Paddenstoelen bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan of grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelenmix 4 - 6 minuten. Voeg de overige woksaus met gember toe en breng op smaak met peper. Laat 1 minuut inkoken. Haal daarna uit de pan en bewaar apart.

Garnalen bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de bloem toe aan een kom. Klop 1/2 ei per persoon los in een tweede kom. Meng in een derde kom de panko, 1 1/2 tl Koreaanse kruidenmix per persoon, peper en zout. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Wentel elke garnaal eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko tot deze volledig bedekt is met een laagje panko. Bak de garnalen 3 - 4 minuten gaar en goudbruin in de grote koekenpan.

Serveren
6

Pel de gekookte eieren en halveer ze. Verdeel de spaghetti over kommen. Schep wat van de bouillon met groenten over de spaghetti. Voeg de garnalen, de paddenstoelen en 1 ei per persoon toe. Garneer met de grofgesneden bosui en de gomasio.