
Vegetarische worstjes met geroosterde groenten
met wortel, appel en krieltjes
Za’atar is een groene kruidenmelange die heel populair is in het Midden-Oosten. Deze kruidige, frisse melange dankt zijn smaak aan ingrediënten als sumak en tijm.
Labels:
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
•Sesamzaad
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd40 minuten
Bereidingstijd10 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
200 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
2.5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
25 gram
Biologische zure room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
3 stuk(s)
Little Willies
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Gele wortel
½ zakje(s)
Za'atar
(Bevat Sesamzaad)
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
1 el
Water
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Koekenpan
•Kleine kom
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de ui in brede ringen. Pel de knoflook, maar laat de knoflook heel.
- Halveer de wortels in de lengte en snijd in staafjes van 1 cm breed en 5 cm lang. Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd elke helft in partjes.
- Halveer de krieltjes.

2
- Meng in een kom de krieltjes, appel, wortel en ui met 1/2 el olijfolie per persoon, de Midden-Oosterse kruiden, peper en zout. Verspreid over een bakplaat met bakpapier.
- Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot de krieltjes goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
- Bak de knoflook 5 minuten mee in de oven.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de worstjes in 5 - 10 minuten rondom bruin.

3
- Meng in een kleine kom de zure room met de za'atar, extra vierge olijfolie, peper en zout.
- Haal de knoflookteen uit de oven, hak fijn en meng door de saus.
- Hak de peterselie grof.

4
- Verdeel de groenten en worstjes over de borden.
- Besprenkel met de saus en garneer met de peterselie.