Ciabatta met varkenshaaspuntjes in kruidenboter

Ciabatta met varkenshaaspuntjes in kruidenboter

En little gem met rijke dressing

Beoordeeld met 3.1 / 4
Lees meer

Varkenshaas is het meest malse deel van het varken. Het vlees bak je op hoge temperatuur, in zelfgemaakte kruidenboter en niet te lang - zodat het wel lekker bruin wordt, maar niet uitdroogt. Vandaag volg je ook nog een nieuwe trend: je maakt met flink wat kruiden en een smaakvolle dressing kleine kunstwerkjes van de little gem.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagen
Allergenen:Pinda'sMelk (inclusief lactose)SojaGlutenbevattende granen
Voorbereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredienten
hoeveelheden

½ stuks

Knoflookteen

1 stuks

Limoen

½ stuks

Rode ui

½ stuks

Tomaat

10 g

Pinda's

(BevatPinda's, Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Little gem

20 sprieten

Verse bieslook (sprieten)

(Kan sporen van allergenen bevatten)

4 takje

Verse krulpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Ciabatta, wit

(BevatMelk (inclusief lactose), Soja, Glutenbevattende granen, Kan sporen van allergenen bevatten)

40 g

Spekblokjes

200 g

Varkenshaaspuntjes

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

3 el

Melk

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2264 kJ
Energie (kcal)541 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels5 g
Eiwitten34 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Kom
Koekenpan
InstructiesPDF
Instructies
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter en de varkenshaaspuntjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit, snipper de rode ui zo fijn mogelijk en snijd de tomaat in zeer kleine blokjes van ongeveer 1/2 cm.

2

Hak de pinda's fijn en snijd de little gem in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en trek de blaadjes los van elkaar (laat de blaadjes wel heel). Snijd of knip de bieslook fijn en snijd de krulpeterselie fijn.

3

Meng in een kom 2 tl limoensap per persoon met de rode ui, tomaat, pinda's, de helft van de bieslook, krulpeterselie en knoflook en de melk. Breng op smaak met peper en zout.

4

Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes, zonder olie, in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Meng ondertussen in een andere kom de roomboter met de overige knoflook, bieslook en krulpeterselie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de kruidenboter in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes 3 – 4 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de ciabatta open. Leg er een paar blaadjes van de little gem op en verdeel de varkenshaaspuntjes en het bakvet erover. Leg de overige little gem op elkaar (als een halve krop) en verdeel er de rijke dressing over. Garneer de little gem met de gebakken spekblokjes.