HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconCiabatta Met Varkenshaaspuntjes In Kruidenboter
topBanner
Ciabatta met varkenshaaspuntjes in kruidenboter

Ciabatta met varkenshaaspuntjes in kruidenboter

En little gem met rijke dressing

Lees meer

Varkenshaas is het meest malse deel van het varken. Het vlees bak je op hoge temperatuur, in zelfgemaakte kruidenboter en niet te lang - zodat het wel lekker bruin wordt, maar niet uitdroogt. Vandaag volg je ook nog een nieuwe trend: je maakt met flink wat kruiden en een smaakvolle dressing kleine kunstwerkjes van de little gem.

Labels:CaloriebewustEet mij eerst
Allergenen :Pinda'sGlutenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Tomaat

10 gram

Pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

2 stuk(s)

Little gem

20 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevattenSelderij)

4 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

2 stuk(s)

Witte ciabatta

(BevatGluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

40 gram

Spekblokjes

200 gram

Varkenshaaspuntjes

Zelf toevoegen

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

3 el

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2264 kJ
Energie (kcal)541 kcal
Vetten27.0 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels5 g
Eiwitten34 g
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter en de varkenshaaspuntjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit, snipper de rode ui zo fijn mogelijk en snijd de tomaat in zeer kleine blokjes van ongeveer 1/2 cm.

2

Hak de pinda's fijn en snijd de little gem in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en trek de blaadjes los van elkaar (laat de blaadjes wel heel). Snijd of knip de bieslook fijn en snijd de krulpeterselie fijn.

3

Meng in een kom 2 tl limoensap per persoon met de rode ui, tomaat, pinda's, de helft van de bieslook, krulpeterselie en knoflook en de melk. Breng op smaak met peper en zout.

4

Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes, zonder olie, in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

5

Meng ondertussen in een andere kom de roomboter met de overige knoflook, bieslook en krulpeterselie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de kruidenboter in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes 3 – 4 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

6

Snijd de ciabatta open. Leg er een paar blaadjes van de little gem op en verdeel de varkenshaaspuntjes en het bakvet erover. Leg de overige little gem op elkaar (als een halve krop) en verdeel er de rijke dressing over. Garneer de little gem met de gebakken spekblokjes.