Ciabatta met varkenshaaspuntjes in kruidenboter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ciabatta met varkenshaaspuntjes in kruidenboter

Ciabatta met varkenshaaspuntjes in kruidenboter

En little gem met rijke dressing

Varkenshaas is het meest malse deel van het varken. Het vlees bak je op hoge temperatuur, in zelfgemaakte kruidenboter en niet te lang - zodat het wel lekker bruin wordt, maar niet uitdroogt. Vandaag volg je ook nog een nieuwe trend: je maakt met flink wat kruiden en een smaakvolle dressing kleine kunstwerkjes van de little gem.

Labels:
Caloriebewust
Kook mij eerst
Allergenen :
Pinda's
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Limoen

¼ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Tomaat

5 gram

Pinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

1 stuk(s)

Little gem

10 spriet(en)

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

2 bosje(s)

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Gluten, Soja, Melk (inclusief lactose))

20 gram

Spekblokjes

100 gram

Varkenshaaspuntjes

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1.5 el

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2264 kJ
Energie (kcal)541 kcal
Vetten27 g
waarvan verzadigd13.1 g
Koolhydraten39 g
waarvan suikers6.5 g
Vezels5 g
Eiwitten34 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan

Instructies

snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de roomboter en de varkenshaaspuntjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de limoen uit, snipper de rode ui zo fijn mogelijk en snijd de tomaat in zeer kleine blokjes van ongeveer 1/2 cm.

sla
2

Hak de pinda's fijn en snijd de little gem in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern en trek de blaadjes los van elkaar (laat de blaadjes wel heel). Snijd of knip de bieslook fijn en snijd de krulpeterselie fijn.

roeren
3

Meng in een kom 2 tl limoensap per persoon met de rode ui, tomaat, pinda's, de helft van de bieslook, krulpeterselie en knoflook en de melk. Breng op smaak met peper en zout.

spek
4

Bak de ciabatta 6 – 8 minuten in de oven, of tot hij goudbruin is. Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes, zonder olie, in 3 – 5 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart.

bakken
5

Meng ondertussen in een andere kom de roomboter met de overige knoflook, bieslook en krulpeterselie. Breng op smaak met peper en zout. Verhit de kruidenboter in dezelfde koekenpan op hoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes 3 – 4 minuten, of tot ze gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

serveren
6

Snijd de ciabatta open. Leg er een paar blaadjes van de little gem op en verdeel de varkenshaaspuntjes en het bakvet erover. Leg de overige little gem op elkaar (als een halve krop) en verdeel er de rijke dressing over. Garneer de little gem met de gebakken spekblokjes.