Skip to main content
Linguine met garnalen in romige saus
Linguine met garnalen in romige saus

Linguine met garnalen in romige saus

met citroen, tomaat en geroosterde courgette

Volgens Italianen past elke pastasoort bij een bepaalde saus. Zo past linguine, het dikkere broertje van spaghetti, perfect bij een lichte saus op basis van olie.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

90 gram

Linguine

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

50 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

BBQ-rub

1.5 stuk(s)

Pruimtomaat

Zelf toevoegen

¼ el

Zonnebloemolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2797 kJ
Energie (kcal)668 kcal
Vetten25.2 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten79.2 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels7.4 g
Eiwitten28.6 g
Zout1 g
Potassium319.9 mg
Calcium45.5 mg
Iron1.1 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Aluminiumfolie
Hapjespan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes van 1 cm dik. Verdeel de courgette over een bakplaat met bakpapier,
  • Bestrooi met de helft van de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en besprenkel met een scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot de courgette goudbruin en gaar is.
Linguine koken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een pan.
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm.
Garnalen bakken
3
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de garnalen met de helft van de knoflook 3 minuten.
  • Haal de garnalen uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie.
Saus maken
4
  • Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in dezelfde hapjespan op middellaag vuur. Fruit de ui en de overige knoflook 1 minuut.
  • Voeg de tomaat en de overige BBQ-rub toe en bak in 2 minuten zacht.
  • Verlaag het vuur, voeg de room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Afmaken
5
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.
  • Voeg de pasta en de helft van de courgette toe aan de hapjespan en meng met de saus. 
  • Roer er 1 tl citroensap per persoon en een mespuntje citroenrasp doorheen.
Serveren
6
  • Serveer de pasta op de borden en verdeel alles eroverheen.
  • Garneer met de overige citroenrasp naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders