De worst van Brandt & Levi is gekruid met een bijzonder ingrediënt: galangal. Het is ook wel bekend als laoswortel en familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak. De galangal geeft de bouillon een frisse en verrassende smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Varkensworst met laoskruiden
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode peper
1 cm
Verse gember
50 gram
Bimi
½ stuk(s)
Paksoi
10 ml
Sojasaus
(Bevat Gluten, Soja)
75 gram
Verse udonnoedels
(Bevat Gluten)
150 ml
Kippenbouillon
½ el
Zonnebloemolie
¾ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snijd het vel van de varkensworst en knijp het vlees uit het vel. Draai 4 balletjes per persoon van het vlees. Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 7 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en met een schuimspaan en bewaar apart.
Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de bimi in de lengte doormidden en vervolgens in twee gelijke stukken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.
Bak de knoflook, rode peper en gember in dezelfde wok of hapjespan 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de bimi toe aan de pan en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur.
Schenk de bouillon en 100 ml water per persoon in de wok of hapjespan. Voeg de witte stelen van de paksoi en de gehaktballetjes toe, dek af en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Voeg vervolgens de groene bladeren, de helft van de sojasaus en de witte balsamicoazijn toe en verwarm nog 1 minuut.
Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels en kook de noedels, afgedekt, 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Verdeel de noedels over de borden en schenk er de bouillon met de gehaktballetjes erover. Voeg naar smaak de overige sojasaus toe.