topBanner
Licht pittige bouillon met gehaktballetjes

Licht pittige bouillon met gehaktballetjes

Met Aziatische groenten en noedels

Lees meer

De worst van Brandt & Levi is gekruid met een bijzonder ingrediënt: galangal. Het is ook wel bekend als laoswortel en familie van de gemberwortel, maar heeft een uitgesproken eigen smaak. De galangal geeft de bouillon een frisse en verrassende smaak.

Labels:CaloriebewustEten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Varkensworst met laoskruiden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode peper

2 cm

Verse gember

100 gram

Bimi

1 stuk(s)

Paksoi

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

150 gram

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

Zelf toevoegen

300 ml

Kippenbouillon

1 el

Zonnebloemolie

1.5 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2536 kJ
Energie (kcal)606 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers4.5 g
Vezels5 g
Eiwitten30 g
Zout4.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Schuimspaan
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Snijd het vel van de varkensworst en knijp het vlees uit het vel. Draai 4 balletjes per persoon van het vlees. Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 7 minuten rondom bruin. Haal uit de pan en met een schuimspaan en bewaar apart.

2

Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en rasp fijn. Snijd de bimi in de lengte doormidden en vervolgens in twee gelijke stukken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd klein en houd de stelen apart van de groene bladeren.

3

Bak de knoflook, rode peper en gember in dezelfde wok of hapjespan 2 minuten op laag vuur. Voeg vervolgens de bimi toe aan de pan en roerbak 4 minuten op middelhoog vuur.

4

Schenk de bouillon en 100 ml water per persoon in de wok of hapjespan. Voeg de witte stelen van de paksoi en de gehaktballetjes toe, dek af en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken op middellaag vuur. Voeg vervolgens de groene bladeren, de helft van de sojasaus en de witte balsamicoazijn toe en verwarm nog 1 minuut.

5

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels en kook de noedels, afgedekt, 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

6

Verdeel de noedels over de borden en schenk er de bouillon met de gehaktballetjes erover. Voeg naar smaak de overige sojasaus toe.