Lauwwarme orzo salade met salami
met cherrytomaten en citroen-roomkaas
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
3 plak(ken)
Salami
75 gram
Orzo
(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)
65 gram
Rode cherrytomaten
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
5 gram
Verse bladselderij
(Bevat Selderij)
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano
(Bevat Melk (inclusief lactose))
25 gram
Roomkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ stuk(s)
Citroen
Zelf toevoegen
½ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
½ tl
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Honing
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies
- Kook ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon in een pan en kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en spoel met koud water.
- Snijd de salamiplakken in reepjes.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de salami in 3 - 4 minuten krokant.
- Haal de salami uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Bewaar de pan met het kookvet.
- Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de courgette in kwarten en vervolgens in dunne plakjes.
- Verhit dezelfde koekenpan uit stap 1 opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en courgette toe en bak 4 - 5 minuten.
- Snijd de selderij fijn en bak de laatste minuut mee. Blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
- Rasp de parmigiano reggiano op een fijne rasp.
- Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het basilicum fijn. Snijd de citroen in 6 partjes.
- Meng in een kleine kom de roomkaas met het basilicum en het sap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout.
- Halveer de cherrytomaten. Meng in de saladekom de cherrytomaten, de gebakken groenten en de pasta met de dressing.
- Verdeel de pastasalade over diepe borden.
- Leg de roomkaas op de pasta en garneer met de parmigiano.
- Verkruimel de krokante salami over de borden en serveer met de overige citroenpartjes.
Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.