BestellenCadeaubon
Lauwwarme orzo salade met salami
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Lauwwarme orzo salade met salami

met cherrytomaten en citroen-roomkaas

Allergenen :
Tarwe
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

3 plak(ken)

Salami

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

65 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Verse bladselderij

(Bevat Selderij)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Honing

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3025 kJ
Energie (kcal)723 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd11.2 g
Koolhydraten70.8 g
waarvan suikers13.4 g
Vezels6.9 g
Eiwitten23.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bord
Pan
Koekenpan
Keukenpapier
Rasp
Saladekom
Kleine kom

Instructies

1
  • Kook ruim water met 1/2 bouillonblokje per persoon in een pan en kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en spoel met koud water.
  • Snijd de salamiplakken in reepjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de salami in 3 - 4 minuten krokant.
  • Haal de salami uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Bewaar de pan met het kookvet.
2
  • Snipper ondertussen de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de courgette in kwarten en vervolgens in dunne plakjes. 
  • Verhit dezelfde koekenpan uit stap 1 opnieuw op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook en courgette toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Snijd de selderij fijn en bak de laatste minuut mee. Blus af met 1/2 tl zwarte balsamicoazijn per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
3
  • Rasp de parmigiano reggiano op een fijne rasp. 
  • Maak in een saladekom een dressing van per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1 tl honing en 1 tl wittewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Snijd het basilicum fijn. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Meng in een kleine kom de roomkaas met het basilicum en het sap van 1 citroenpartje per persoon, peper en zout.
4
  • Halveer de cherrytomaten. Meng in de saladekom de cherrytomaten, de gebakken groenten en de pasta met de dressing.
  • Verdeel de pastasalade over diepe borden. 
  • Leg de roomkaas op de pasta en garneer met de parmigiano.
  • Verkruimel de krokante salami over de borden en serveer met de overige citroenpartjes. 

Weetje: Wist je dat cherrytomaten meer bètacaroteen bevatten dan gewone tomaten? Bètacaroteen is een antioxidant dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.