HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Lasagne Met Rundergehakt En Spinazie
topBanner
Romige lasagne met rundergehakt en spinazie

Romige lasagne met rundergehakt en spinazie

Lees meer

De bechamelsaus voor dit gerecht ga je zelf maken. Dit is een saus die veel wordt gebruikt in de Franse en Italiaanse keuken als basissaus. Wanneer je de boter langzaam verhit en een klein beetje bloem toegevoegd, ontstaat er een zogenaamde roux. Deze kun je verder op smaak brengen met kruiden en kaas.

Labels:Kindvriendelijk
Allergenen :Melk (inclusief lactose)EierenGluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Tomaat

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

200 gram

Rundergehakt

2 tl

Gedroogde tijm

½ blik(ken)

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte grana padano

(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren)

4 stuk(s)

Lasagnebladen

(BevatEieren, Gluten)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Bloem

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3732 kJ
Energie (kcal)892 kcal
Vetten48.0 g
waarvan verzadigd26.0 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten50 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Oven
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes en snijd of scheur de spinazie klein.

2

Verhit een wok, hapjespan of grote pan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 3 minuten los. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit de roomboter in dezelfde pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bloem toe en bak al roerende 2 minuten. Voeg 1/3 deel van de bouillon toe en roer met een garde. Herhaal deze handeling nog 2 keer met de overige bouillon en roer glad. Breng de saus aan de kook, voeg de tomaat toe en laat 1 minuut doorkoken.

4

Voeg de tijm en spinazie toe aan de saus en laat al roerende slinken. Voeg als laatste de kookroom, het gehakt en 1/3 deel van de grana padano toe en breng op smaak met peper.

5

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Schenk, om te beginnen, een dun laagje saus in de ovenschaal. Bedek deze met een deel van de lasagnebladen en druk goed aan. Leg daarna weer een laagje saus op de lasagnebladen. Herhaal dit tot bijna alle saus gebruikt is. Dek de lasagne af met een laagje saus en de overige grana padano. Bak de lasagne 20 minuten in de voorverwarmde oven.

6

Verdeel de lasagne over de borden.