Skip to main content
Krokante garnalen met zoet-pittige chilisaus
Krokante garnalen met zoet-pittige chilisaus

Krokante garnalen met zoet-pittige chilisaus

met kokosrijst en zoetzure groenten

4.0
(42)

Klein maar krachtig! Radijsjes zijn een uitstekende bron van vitamine C, zitten boordevol vezels en bevatten weinig calorieën.

Allergenen:
Tarwe
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

50 ml

Kokosmelk

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Komkommer

½ bosje(s)

Radijs

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3291 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten100.5 g
waarvan suikers15 g
Vezels10.9 g
Eiwitten23.3 g
Zout2 g
Potassium60 mg
Calcium4 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Voeg de kokosmelk toe aan een pan en giet de bouillon erbij.
  • Voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Giet af en laat afgedekt staan. 
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in halve maantjes. Verwijder het blad van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Salade maken
2
  • Snijd de citroen in 6 partjes en pers het sap van 2 citroenpartjes per persoon uit boven een saladekom.
  • Voeg de suiker en wittewijnazijn toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer en radijs toe aan de zoetzure dressing in de saladekom en meng goed door elkaar.
  • Bewaar in de koelkast tot serveren en schep regelmatig om.
Garnalen bereiden
3
  • Meng in een kom de kokosrasp met de panko. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de zonnebloemolie.
  • Strooi het kokos-pankomengsel over de garnalen en schep goed om. Bak de garnalen 12 - 14 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
4
  • Snijd de koriander fijn.
  • Serveer de kokosrijst met de garnalen en de zoetzure groenten.
  • Bestrooi het overige kokos-pankomengsel over de rijst en besprenkel met de zoet-pittige chilisaus.
  • Garneer met de koriander en serveer met de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders