Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
75 gram
Basmatirijst
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
½ bosje(s)
Radijs
10 gram
Kokosrasp
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
25 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
80 gram
Garnalen
(Bevat Schaaldieren)
2.5 gram
Verse koriander
(Kan bevatten Selderij)
½ zakje(s)
Zoet-pittige chilisaus
½ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Suiker
180 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Meng in een kom de kokosrasp met de panko, peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng op een bakplaat met bakpapier met de zonnebloemolie. Strooi het kokos-pankomengsel over de garnalen en meng goed zodat de garnalen rondom bedekt zijn (zie Tip). Bak de garnalen 12 – 14 minuten in de oven.
Tip: Bak het overige kokos-pankomengsel dat niet aan de garnalen blijft plakken mee en gebruik het als topping bij het serveren.
Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?