Krokante garnalen met zoet-pittige chilisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante garnalen met zoet-pittige chilisaus

Krokante garnalen met zoet-pittige chilisaus

met knoflookrijst, zoetzure groenten

Panko heeft een grovere korrel dan gewoon paneermeel en geeft hierdoor een extra knapperig korstje bij het bakken.

Allergenen :
Tarwe
•Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ bosje(s)

Radijs

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat Tarwe)

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

180 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3092 kJ
Energie (kcal)739 kcal
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd11.8 g
Koolhydraten95.5 g
waarvan suikers14.6 g
Vezels9.2 g
Eiwitten23.9 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Lepel
•Saladekom
•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng de kokosmelk in een pan met deksel met per persoon: 250 ml water en 1/4 bouillonblokje.
  • Breng aan de kook, voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Giet af en laat afgedekt verder garen. 
  • Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst met een theelepel en snijd de komkommer in halve maantjes. Verwijder het blad van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne plakjes.
Zoetzuur maken
2
  • Snijd de citroen in 6 partjes en bewaar 1 citroenpartje per persoon apart.
  • Pers 2 citroenpartjes per persoon uit boven een saladekom en voeg de suiker en wittewijnazijn toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer en radijs toe aan de zoetzure dressing in de saladekom. Zet tot gebruik in de koelkast en schep tussendoor regelmatig om.
Garnalen bereiden
3

Meng in een kom de kokosrasp met de panko, peper en zout. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng op een bakplaat met bakpapier met de zonnebloemolie. Strooi het kokos-pankomengsel over de garnalen en meng goed zodat de garnalen rondom bedekt zijn (zie Tip). Bak de garnalen 12 – 14 minuten in de oven.

Tip: Bak het overige kokos-pankomengsel dat niet aan de garnalen blijft plakken mee en gebruik het als topping bij het serveren.

Serveren
4
  • Snijd ondertussen de koriander fijn.
  • Serveer de krokante garnalen met de kokosrijst en het zoetzuur. Garneer het gerecht met de koriander en serveer met de citroenpartjes. Strooi het achtergebleven kokos-pankomengsel over de rijst en besprenkel met de zoet-pittige chilisaus.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?