Koreaanse wraps met biefstukpuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

Met frisse rauwkost en zoetzure komkommer

De Koreaanse keuken staat bekend om rijke smaken, die zonder poespas tot stand komen door het gebruik van pure ingrediënten. In Korea is het gebruikelijk om schaaltjes met zogenaamde 'banchan', de verzamelnaam voor bijgerechten, op tafel te zetten bij de hoofdmaaltijd. Zo kan iedereen zelf zijn gerecht opbouwen, net als met deze wraps.

Labels:
Kook mij eerst
Caloriebewust
Familie
Allergenen :
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

15 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

120 gram

Biefstukreepjes

¼ stuk(s)

Komkommer

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Gluten)

100 gram

Groentemix

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2720 kJ
Energie (kcal)650 kcal
Vetten19 g
waarvan verzadigd5.5 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers10.1 g
Vezels6 g
Eiwitten40 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Oven
Kom
Aluminiumfolie
Koekenpan

Instructies

Snijden
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Marineren
2

Meng in een kom de rode peper met de knoflook, gember, sojasaus en olijfolie. Snijd de biefstukpuntjes in stukjes van 1 – 2 cm en meng ze door de marinade. Marineer de stukjes biefstuk minimaal 15 minuten.

Zoetzuur maken
3

Snijd of schaaf ondertussen de komkommer in dunne linten. Meng in een kom de wittewijnazijn met de komkommer en de suiker. Breng op smaak met zout en zet de zoetzure komkommer apart. Schep af en toe om, zodat de smaken goed intrekken.

Tortilla verwarmen
4

Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de limoen in parten. Verpak de tortillawraps in aluminiumfolie en verwarm 2 – 3 minuten in de oven.

Biefstuk bakken
5

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstuk met marinade in 2 – 3 minuten rondom bruin. De biefstuk mag nog rosé zijn vanbinnen.

Serveren
6

Vul de wraps met de rauwe groentemix. Verdeel er de biefstuk en wat van de zoetzure komkommer over en knijp er wat limoensap over uit. Bestrooi met koriander. Serveer de overige komkommer ernaast.