Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven
Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

met paprika en tomaat

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

Baby potatoes

½ piece

Bell pepper

2 piece

Tomato

1 piece

Garlic

0.13 piece

Red chili pepper

⅓ sachet(s)

Dried oregano

40 g

Feta

(Contains Milk)

80 g

Shrimp

½ piece

Onion

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories661 kcal
Energy (kJ)2764 kJ
Fat34 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate59 g
Sugar12 g
Dietary Fiber9.9 g
Protein25 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet
Aluminum Foil
Small Bowl
Oven Dish
Wok or sautépan
Wok or sautépan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de krieltjes, leg ze op een vel aluminiumfolie op een bakplaat en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw de alumiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen en pof de krieltjes 35 - 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Snijden
2

Snijd de paprika in dunne ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Olie mengen
3

Meng in een kleine kom de rode peper, de helft van de knoflook en per persoon: 1 tl oregano en 1 el olijfolie.

Tip: Voeg het rode pepertje naar smaak toe. Houd je van pittig? Dan kan je waarschijnlijk wat extra rode peper verdragen.

Groenten bakken
4

Leg de paprika en de tomatenblokjes in een ovenschaal. Verbrokkel de feta erboven en giet het oliemengsel eroverheen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Bak 20 - 30 minuten in de oven. De feta mag volledig smelten en pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.

Garnalen bakken
5

Verhit, net voor serveren, 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de garnalen, de uiringen, de overige knoflook en 1/3 van de bladpeterselie toe. Roerbak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de groenten met gesmolten feta en de gebakken garnalen in verschillende schaaltjes en vouw de pakketjes van de krieltjes voorzichtig open. Garneer met de overige bladpeterselie.