Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

Knoflookgarnalen met krieltjes en feta uit de oven

met paprika en tomaat

Feta over? Vul een glazen pot met olijfolie, kruiden en de overige feta in blokjes – in olijfolie blijft de feta namelijk langer goed! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

0.13 stuk(s)

Rode peper

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

40 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

80 gram

Garnalen

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)661 kcal
Energie (kJ)2764 kJ
Vetten34 g
waarvan verzadigd12 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers12 g
Vezels9.9 g
Eiwitten25 g
Zout3 g

Benodigdheden

Bakplaat
Aluminiumfolie
Kleine kom
Ovenschaal
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de krieltjes, leg ze op een vel aluminiumfolie op een bakplaat en meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw de alumiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen en pof de krieltjes 35 - 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Snijden
2

Snijd de paprika in dunne ringen. Snijd de tomaat in blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen.

Tip: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Olie mengen
3

Meng in een kleine kom de rode peper, de helft van de knoflook en per persoon: 1 tl oregano en 1 el olijfolie.

Tip: Voeg het rode pepertje naar smaak toe. Houd je van pittig? Dan kan je waarschijnlijk wat extra rode peper verdragen.

Groenten bakken
4

Leg de paprika en de tomatenblokjes in een ovenschaal. Verbrokkel de feta erboven en giet het oliemengsel eroverheen. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door. Bak 20 - 30 minuten in de oven. De feta mag volledig smelten en pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.

Garnalen bakken
5

Verhit, net voor serveren, 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan. Voeg de garnalen, de uiringen, de overige knoflook en 1/3 van de bladpeterselie toe. Roerbak 3 - 4 minuten op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de groenten met gesmolten feta en de gebakken garnalen in verschillende schaaltjes en vouw de pakketjes van de krieltjes voorzichtig open. Garneer met de overige bladpeterselie.