HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKlassieke Spaghetti Bolognese Met Gehakt En Kaas
topBanner
Klassieke spaghetti bolognese met gehakt en kaas

Klassieke spaghetti bolognese met gehakt en kaas

Italiaanser kan bijna niet!

Lees meer

In het maken van een bolognese saus kan soms flink wat tijd gaan zitten, maar onze variant is zo gepiept. Om het gerecht kindvriendelijker te maken, hebben we de bleekselderij meegekookt. Zo zwak je de scherpe smaak van bleekselderij af. Let jij extra op de hoeveelheid calorieën? Verlaag dan de spaghetti naar 50 - 60 g per persoon.

Labels:KindvriendelijkLekker snel
Allergenen :SelderijGlutenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

4 stuk(s)

Bleekselderij

(BevatSelderij)

4 stuk(s)

Pruimtomaat

200 gram

Gekruid rundergehakt

½ blik(ken)

Tomatenpuree

180 gram

Volkoren spaghetti

(BevatGluten)

50 gram

Belegen kaasplakken

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Bruine suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kcal)797 kcal
Energie (kJ)3335 kJ
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten49 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd de stengels van de bleekselderij in halve maantjes van ½ cm. Snijd de tomaten in blokjes.

2

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti in een pan met deksel.

3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en rul het gehakt met de ui en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.

4

Voeg de tomatenpuree toe aan de wok of hapjespan en bak 2 minuten. Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 25 ml water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en kook de tomatensaus, afgedekt, 10 minuten op middelmatig vuur.

5

Kook ondertussen de spaghetti met de bleekselderij, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af en voeg toe aan de pan met tomatensaus.

6

Verdeel de spaghetti bolognese over de borden en garneer met de belegen kaas.