Skip to main content
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij
Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

Paella-stijl rijst met garnalen en kippendij

met chorizo, sperziebonen en tomatensalade

4.6
(170)

Paella komt uit de Spaanse streek Valencia. Wist je dat de naam van dit mediterrane gerecht koekenpan betekent in het Valenciaanse dialect?

Labels:
Family
Allergenen:
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

1 tl

Gemalen kurkuma

½

Tomatenpuree

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Citroen

60 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

25 gram

Chorizoblokjes

¼ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

40 gram

Sperziebonen

100 gram

Kippendijreepjes

1 tl

Piri-pirikruiden

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

400 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3697 kJ
Energie (kcal)884 kcal
Vetten40.5 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten81.8 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels18.1 g
Eiwitten43.4 g
Zout3 g
Potassium229.7 mg
Calcium46.8 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Kom
Grote wok of hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en snijd de wortel in dunne halve maantjes. Snijd de paprika in repen. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd ze in 3 gelijke stukken. Snijd de tomaat in partjes en meng in een kom de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.

Groenten bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een grote wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, wortel, de gemalen kurkuma en de piri-pirikruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe en fruit 3 minuten. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten mee.

Rijst koken
3

Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 1 minuut. Voeg vervolgens de risottorijst en 350 ml bouillon per persoon toe en breng aan de kook. De overige bouillon gebruik je later. Laat de rijst, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken en roer regelmatig door. Voeg de sperziebonen toe en kook nog 12 minuten.

Bakken
4

Snijd de citroen in partjes en snijd de peterselie fijn. Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kippendijreepjes, chorizo en garnalen 3 minuten (zie Tip). 

Tip: De garnalen en de kippendij hoeven nog niet helemaal gaar te zijn - ze garen later nog verder in de paella.

Mengen
5

Haal het deksel van de pan met rijst en voeg de overige bouillon, garnalen, kippendijreepjes en chorizo, inclusief bakvet, toe aan de paella. Roer goed door en laat zachtjes nog 3 minuten koken, of tot de kip en de garnalen helemaal gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de paella over de borden en knijp er 1 citroenpartje per persoon boven uit. Garneer met de peterselie. Serveer met tomatensalade de overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders