Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je tijd over? Laat de yoghurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
250 gram
Aardappelen
50 gram
Biologische volle yoghurt
20 gram
Aioli
2 stuk(s)
Kippendijfilet
⅓ stuk(s)
Komkommer
0.17 zakje(s)
Gedroogde oregano
25 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Wittewijnazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was of schil de aardappelen en snijd in parten. Snijd de aubergine in blokjes. Meng in een kom de yoghurt met de aioli en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Meng de kippendijfilet in een andere kom met 1 el van het yoghurtmengsel per persoon. Breng op smaak met peper en zout en laat dit even marineren. Bewaar de rest van het yoghurtmengsel voor de tzatziki.
Tip: Hoe langer je de kip laat marineren, hoe meer smaak hij krijgt. Heb je ‘s ochtends tijd? Marineer de kip dan al en laat de smaken tot gebruik intrekken in de koelkast.
Kook de aardappelen in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijfilet in 10 - 12 minuten gaar. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Weeg de komkommer af. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een zeef of vergiet en druk met de bolle kant van een platte lepel het vocht er zoveel mogelijk uit. Meng de komkommer met het overige yoghurtmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Verbrokkel de witte kaas boven een kleine kom, meng met per persoon 1/2 tl oregano en 1 el extra vierge olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelen en de kippendij over de borden. Schep de aubergine ernaast en verdeel de wittekaastopping erover. Serveer de tzatziki erbij.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!