Skip to main content
Kipfilet met groene kokossaus met rijst

Kipfilet met groene kokossaus met rijst

met courgette, groene paprika en peultjes

This recipe provides 261 grams of vegetables per portion.

Labels:
-30% koolhydraten
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen :
Jordnødder

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

30 gram

Bruine snelkookrijst

10 gram

Gezouten pinda's

½ stuk(s)

Courgette

50 gram

Peultjes

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Dille, munt en bladpeterselie

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Groene currykruiden

90 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Kipfilet

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] sojasaus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2457 kJ
Energie (kcal)587 kcal
Vetten30.1 g
waarvan verzadigd15.9 g
Koolhydraten38.7 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels8 g
Eiwitten40.6 g
Cholesterol0.3 mg
Zout2.6 g
Potassium454.2 mg
Calcium64 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Pan
Köksvåg
Koekenpan
Citroenrasp
Hoge kom
Staafmixer
Aluminiumfolie

Instructies

1
  • Boil plenty of water in a pot or a saucepan. Weigh and boil the rice for 10-11 minutes. Drain and leave in the pan.
  • Heat a dry frying pan over medium-high heat and toast the peanuts for 1 - 2 minutes. 
  • Cut the courgette in half and cut crescents. If preferred, carefully discard the tough ends of the mangetout.
  • Slice the bell pepper into stripes. Peel the garlic and leave it whole. 
2
  • Pick the leaves from the herb stems, but leave them whole. Deseed a quarter green chili per person. 
  • Wash and zest the lime. Cut in wedges and juice a wedge per person in a high container. 
3
  • Heat a drizzle of sunflower oil in the same frying pan. Season the chicken breast with salt and pepper. 
  • Fry the chicken breast for 2 minutes per side. Reduce the heat and fry for a further 4 minutes per side or until done. 
  • Deglaze with half of the soy sauce. 
4
  • In the meantime, heat another frying pan over medium-high heat. Add a drizzle of sunflower oil and fry the whole garlic, courgette, mangetout, and bell pepper for 4 - 6 minutes. Remove the garlic and save it for later. 
  • Season with the green curry spices and salt and pepper. Fry for 1 more minute. Reduce the heat and keep warm until serving. 
5
  • Add the coconut milk, the rest of the soy sauce, lime zest, fresh herbs, fried garlic, and a quarter of the green chili pepper per person to a high container. 
  • Blend with an immersion blender until a smooth sauce. 
  • Take the chicken out of the pan and keep warm in aluminium foil.
  • Heat the green coconut sauce from the chicken for 1 - 2 minutes in the pan.
6
  • Serve the rice on one side of the plate.
  • Add the vegetables next to the rice.
  • Cut the chicken breast en place this on top of the rice and vegetables.
  • Serve the green coconut sauce on top of the chicken. Serve with the leftover lime wedge. 

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes