Kipfilet met rodewijnstoof
Kipfilet met rodewijnstoof

Kipfilet met rodewijnstoof

geïnspireerd op coq au vin, met romige aardappelpuree

Een verschil met de normale champignon, is dat de kastanjechampignon minder vocht bevat. Deze zal daarom minder slinken dan je gewend bent van de witte champignon.

Tags:
High Protein
Allergens:
Sulphites
•Mustard
•Soy
•Barley
•Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 milliliters

Red wine

(Contains Sulphites)

125 g

Chestnut mushrooms

250 g

Potatoes

½ piece

Garlic

½ piece

Carrot

10 milliliters

Worcestershire sauce

(Contains Mustard, Soy, Barley)

2.5 g

Fresh thyme

(May be present Celery)

5 g

Fresh flat leaf parsley & chives

25 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

½ piece

Onion

1 piece

Chicken breast

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

2 tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

1

[Plant-based] milk

½ tablespoon

Flour

½ teaspoon

Sugar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3221 kJ
Calories770 kcal
Fat36.8 g
Saturated Fat22.5 g
Carbohydrate61 g
Sugar11.6 g
Dietary Fiber16.4 g
Protein44.7 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Pan
•Potato Masher
•Casserole
•Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui fijn. Snijd de wortel in halve maantjes. Snijd de peterselie en bieslook fijn, maar bewaar ze apart.

Aardappelen koken
2

Was of schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Zet de aardappelen onder water in een pan en kook in 12 - 15 minuten gaar. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de kruidenroomkaas, de bieslook, een scheutje melk of kookvocht en per persoon: 1 el roomboter en 1 el mosterd toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Groenten bakken
3

Snijd de champignons in kwarten en pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui en wortel 5 - 6 minuten. Voeg de champignons toe en bak nog 4 - 5 minuten. Ris de blaadjes van de tijm en snijd fijn. 

Saus maken
4

Voeg de bloem en de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg de rode wijn, worcestershiresaus, tijm, suiker en bouillon toe en roer goed door. Breng aan de kook en kook 2 - 4 minuten, zodat de alcohol kan verdampen. Verlaag het vuur en laat op laag vuur pruttelen tot serveren. Breng op smaak met peper en zout.

Roosteren
5

Breng de kipfilet op smaak met peper en zout. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten aan beide kanten. Verlaag het vuur en bak nog 4 - 5 minuten, of tot de kip gaar is.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree over de borden. Leg de kipfilet ernaast. Schep de rodewijnstoof erover en garneer met de peterselie.