Skip to main content
Kip met sesamkorst en sticky groenten

Kip met sesamkorst en sticky groenten

met knoflook-gemberrijst en sesamzaad

4.2
(271)

De sesamkip is krokant vanbuiten en mals vanbinnen. Je maakt hem namelijk van kipfilethaasjes - het meest malse en gewilde stukje van de kipfilet.

Labels:
Familie
Allergenen:
Sesamzaad
Tarwe
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Aubergine

75 gram

Basmatirijst

½ zakje(s)

Sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)

10 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

½ stuk(s)

Wortel

5 gram

Gemberpuree

100 gram

Kipfilethaasjes

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

[Plantaardige] roomboter

25 gram

Bloem

1 el

Olijfolie

1 tl

Sambal

180 ml

Zoutarme groentebouillon

30 ml

Water

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3463 kJ
Energie (kcal)828 kcal
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd7.9 g
Koolhydraten104.9 g
waarvan suikers14 g
Vezels11.9 g
Eiwitten42.5 g
Zout3.1 g
Potassium220 mg
Calcium50.5 mg
Iron0.9 mg
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Kleine kom

Instructies

Groenten bereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Snijd de courgette en aubergine in plakken van 1 cm dik en snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Meng de groenten in een kom met de helft van de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de groenten op een bakplaat met bakpapier. Rooster de groenten 20 - 25 minuten in de oven.
Rijst koken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de gemberpuree toe en bak 1 - 2 minuten mee. Voeg de rijst en de bouillon toe.
  • Breng aan de kook, dek daarna de pan af en zet het vuur lager. Kook de rijst 10 minuten.
  • Haal vervolgens de pan van het vuur en laat 10 minuten afgedekt staan.
Kip bakken
3
  • Meng in een diep bord de bloem met de aangegeven hoeveelheid water.
  • Meng in een ander diep bord de panko met het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de kip droog met keukenpapier. Wentel de kip eerst door de bloem en daarna door de panko tot de kip rondom bedekt is met een laagje panko. Leg de kip op een derde bord.
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of tot de kip goudbruin is. 
Serveren
4
  • Haal de kip uit de pan, leg op een bakplaat met bakpapier en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus met de honing en sambal.
  • Haal de bakplaat met groenten uit de oven, giet het honing-sojamengsel erover en meng goed. Zet terug in de oven en bak verder tot de groenten klaar zijn.
  • Verdeel de rijst over de borden. Leg de groenten en de kip erbovenop.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders