Kip met harissa en geroosterde bloemkool
Kip met harissa en geroosterde bloemkool

Kip met harissa en geroosterde bloemkool

met aardappel en sperziebonen

Wist je dat bloemkool echt een bloem is? Als de bladeren de bloemkool niet zouden bedekken, zouden de roosjes geel worden door de zon.

Tags:
Calorie Smart

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Chicken breast

200 g

Potatoes

15 g

Harissa

100 g

Cauliflower florets

100 g

Green beans

½ piece

Red onion

½ sachet(s)

Peruvian-style spice mix

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ teaspoon

White wine vinegar

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories677 kcal
Energy (kJ)2833 kJ
Fat35.3 g
Saturated Fat4.7 g
Carbohydrate51.7 g
Sugar8.1 g
Dietary Fiber13.8 g
Protein33.8 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

•Bowl
•Baking Sheet with Baking Paper
•Pan with Lid
•Small Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aardappelen in blokjes van maximaal 1 cm. Snijd de eventuele grote bloemkoolroosjes in kleinere stukken. Meng in een kom de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met de Peruaanse kruidenmix en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. 

Weetje: Bloemkool is rijk aan calcium voor sterke botten en tanden, vitamine C voor de weerstand, kalium voor een gezonde bloeddruk en vezels voor gezonde darmen.

Bakken
2

Snijd de kip in blokjes en meng in de kom met de harissa, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg toe aan de bakplaat met bakpapier. Bak 18 - 20 minuten in de oven.

Snijden
3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Snijd de ui in halve ringen.

Sperziebonen koken
4

Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook, verlaag het vuur en laat 4 – 6 minuten zachtjes koken. Giet eventueel af. Voeg vervolgens de ui toe en bak 2 - 3 minuten zonder deksel op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Dressing maken
5

Meng in een kleine kom per persoon: 1 el mayonaise en 1/2 tl wittewijnazijn (zie Tip). Breng op smaak met peper.

Tip: Geen mayonaise in huis? Je kunt de mayonaise in de dressing eventueel ook vervangen door yoghurt.

Serveren
6

Verdeel de aardappelblokjes, groenten en kip over diepe borden. Besprenkel met de mayonaisedressing.