HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKip In Rozemarijnkorst Met Couscous
topBanner
Kip in rozemarijnkorst met couscous

Kip in rozemarijnkorst met couscous

met courgette, sjalot en gekonfijte paprika

Lees meer

Vandaag niet zomaar gepaneerde kip, maar kip in rozemarijnkorst. Een originele manier om dit gerecht veel smaak te geven!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Caloriebewust
Allergenen :Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Kipfilet

100 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

40 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

60 gram

Tomatenketchup

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Verse rozemarijn

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

290 ml

Groentebouillon

2 el

Bloem

2 tl

Extra vierge olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2717 kJ
Energie (kcal)649 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd4.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels8 g
Eiwitten38 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd in grove stukken. Leg de paprika op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met 1/4 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Rooster de paprika 20 – 25 minuten. Leg de paprika vervolgens in een kom met de zwarte balsamizoazijn en laat marineren. Bereid de bouillon.

2

Halveer de courgette in de lengte en snijd in kleine blokjes. Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn.

3

Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Meng in een diep bord de helft van de rozemarijn met de panko, peper en zout. Voeg 1 el bloem per persoon toe aan een tweede diep bord. Maak de kipfilet plat door deze met bakpapier te bedekken en met een pan plat te slaan. Haal de kipfilet eerst door de bloem, smeer daarna helemaal in met de ketchup en haal tot slot door de panko.

4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel en fruit de knoflook en 1 tl Midden-Oosterse kruiden per persoon 1 minuut. Weeg de couscous af, voeg toe aan de pan en bak nog 1 minuut. Haal de pan van het vuur en giet de kokende bouillon bij de couscous en laat 10 minuten, afgedekt, wellen.

5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 2 minuten per kant, of totdat de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan, leg in een ovenschaal en bak nog 6 - 8 minuten in de oven, of totdat de kip gaar is. Voeg de sjalot, courgette en de eventueel overige Midden-Oosterse kruiden toe aan de koekenpan en bak 5 - 7 minuten. Breng flink op smaak met peper en zout.

6

Snijd de bladpeterselie grof. Meng de courgette, sjalot en per persoon 1 tl extra vierge olijfolie door de couscous. Verdeel de kip over de borden. Schep de couscous ernaast en verdeel de gekonfijte paprika eroverheen. Besprenkel met de achtergebleven balsamico en garneer met de bladpeterselie.